Pöcshosszabbítók

Egy ismerősöm nemrég aggódva kérdezte: biztonságos lehet-e kinézni a bécsi adventi vásárra.

A választ akár hagyjuk, mert sehol semmi nem biztonságos. Minap egy drogos sofőr ütött el a majdnem járdán, egyébként meg bárkinek random nagyvárosban a fejére eshet egy láda virág, amit a kedvenc nagyi nem rögzített jól a párkányhoz.
 
Amúgy igen: miért ne lehetne Bécsben vásározni?
 
Viszont a félelmet sikerült elültetni ismét. 
 
A „Iszlám Állam” nevű büdös nagy kamu egyrészt kitűnő médiahekk, remek politikai fegyver bármilyen oldalon, másrészt 2015 őszén a legjobban eladható termék.
 
A minap figyelmeztetést küldött egy New York-i maffiavezér fia az Iszlám Államnak: ha a városban merényletet terveznek, számolniuk kell azzal, hogy a szicíliai maffiával gyűlik meg a bajuk. Giovanni Gambino egy interjúban azt mondta: ki akarják venni részüket a helyiek megvédéséből.

Hírdetés

Egészen bájos: aki ezt olvassa, még el is hiszi, már-már erkölcsi elégtételt érez és beleborzong a tudatba: a rossz fiúk majd megoldják helyette.

Pont, mint amikor Marian Cozma meggyilkolásakor „üzent” a szerb maffiózó, Arkan köre, hogy bizony személyesen jönnek bosszút állni a lovagi erkölcsű csetnikek a szerb kézilabdázó megsebesítéséért.
 
Akkor is elképzeltem, ahogy az évtizedekig magyarokat, horvátokat, bosnyákokat és albánokat késsel, bárddal, fegyverrel gyilkoló horda fegyelmzetten fölszámolja helyettünk a cigánybűnözést és bizsergető volt belegondolni, hogy a belgrádi hotelben sajátjai által lelőtt Arkan mai követői most nem magyar fejekkel rugdosódnak a horvát falvak utcáin, hanem Sztojkáéktól szabadítanak meg minket.
 
Ami ebben a baj: a magyar hírfogyasztók ezt ott és akkor el is hitték. Hogy ezek a büdös, szakállas csetnikek tömeggyilkosok, azt nem is tudták, mert „nem mondta be a tévé”.
 
Csak reménykedve sejtették, hogy „kemény legények” és majd ők megoldják, amit mi képtelenek vagyunk. Illetve: amit ő képtelen. 
 
Más pöcsével hosszabbítani a sajátot.
 
Most annyira gondolom nem zavar senkit, hogy a maffia (szicíliai vagy ilyen-olyan) a világ legnagyobb fegyverkereskedője minden háborúban, a nemzetközi terrorizmus mindenkori legnagyobb haszonélvezője a Vörös Brigádoktól Csecsenföldön át az IRA-ig. Dokumentált tény, hogy a délolasz maffia ebből él.
 
De majd ők gatyába rázzák a csúnya lefejezőket, párizsi robbantgatókat.
 
És ezt még bele is mondják a kamerába.
 
Közben meg lehet kéjesen örülni: kicsi a pöcsünk, majd más meghosszabbítja.
 
Még akkor is, ha tömeggyilkosok és maffiózók esetleges akciójának felett örömködni: erkölcstelen önbecsapás.
 
Horváth Ádám


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »