Platószónok Tatabányán, lincshangulat – Videó!

Hergelte közönségét Magyar Péter a péntek esti tatabányai kampányrendezvényen, azt állította, hogy a főtéri kávézóba nem engedték be politikai szimpatizánsait. Az üzenet erőszakos indulatokat váltott ki, így támogatói később megrongálták a Turul Kávézó üvegfalát, sőt még a konyha részlegben is őrjöngeni akartak.

kemma

– Máig nem térek napirendre – kezdett mesélni Boczonádi János üzemeltető arról, ami május 24-én este történt Magyar Péter kampányrendezvénye után. Azt mondta, ilyenre eddig még nem volt példa, de hasonlóra sem.

Magyar Péter szimpatizánsai többször is megütötték az egyik tatabányai kávézó üvegfalát, az megrepedt

– Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt – emlékszik vissza az üzemeltető.

Hírdetés

A csapat erre elég hevesen reagált és már eleve indulatosan mentek a megyeháza előtti térre.

Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke a történteket úgy fordította le a rendezvényen, hogy szándékosan kitiltották onnan a híveit. Ezzel pedig még tovább hergelte a többszáz fős tömeget.

Magyar Péter beszéde megtette a hatását.

A beszéd nem sokkal később erőszakba torkollott. A kampányrendezvény után a szimpatizánsok körbevették a kávézót és többen elkezdték ütni az üveget, ami végül megadta magát és megrepedt.
– Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része – tette hozzá és azt is, hogy teljes mértékben jogtalannak tartja az ellenük felhozott vádakat, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit.

– Hírnévrontás miatt feljelentést teszek. Legalábbis nagyon erősen gondolkodom rajta. Kénytelen vagyok helyre tenni azt a gyalázkodást, amit a közösségi oldalon kaptunk emiatt – tette hozzá Boczonádi János, aki nem tér napirendre az utálatos és gyűlölködő hozzászólások felett. Azt is elmondta, az üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső része, illetve annak út felőli oldala használhatatlan a vendégek számára.

Hogy meddig? Arra a baloldali polgármester, Szücsné Posztovics Ilona tud válaszolni, mert az önkormányzat tulajdonában van a kávézó.  


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »