Plakátokon mondják el a betolakodók, mit jelent számukra németnek lenni

Plakátokon mondják el a betolakodók, mit jelent számukra németnek lenni

Hátborzongató plakátkampányba kezdtek Németországban. Berlin forgalmas részein azt próbálják meg migránsok elmondani migránsoknak, mit jelent számukra németnek lenni. Csak reménykedni lehet, hogy tudnak olvasni a betolakodók, és megtanulják értékelni, amit kapnak. Ez idáig nem úgy tűnik Nyugat-Európa-szerte.

Plakátokon és videókon mutatják be a menekültek, hogy mit jelent számukra németnek lenni. Szívhez szóló feliratok díszítik a plakátokat, mint például egy turbános nő, aki annak örül, hogy a nők kiállhatnak jogaikért. Egy „szulejmán” annak örül, hogy szabadnak és függetlennek érezheti magát. Szeretik még, hogy hasznosak lehetnek, hogy megbíznak bennük és esélyt kapnak. Hirdetik a plakátok, hogy a jó német segítőkész, megértő, elfogadó. Ettől válnak aztán ők is tipikus németté – ami lassan egyébként nem áll majd távol a valóságtól, tekintve, hogy minden ötödik német már nem német.

Hírdetés

Hétfő óta mintegy 1500 ilyen plakátba botlik a metrózó. A plakátokon összesen nyolc menekült látható, a kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a menekültek nem csak integrálhatatlan nyűgök, hanem vállalják a felelősséget, és ezáltal időnként valamennyit visszaadhatnak a társadalomnak. A kampányt a berlini szenátus melegen támogatja, hogy mennyibe kerül, nem árulták el.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »