Plakátkampány Vona és Gyurcsány egymásra találásáról

Plakátkampány Vona és Gyurcsány egymásra találásáról

Új szereplőt szerződtetett „a szocliberális cirkusz” Vona Gábor Jobbik-elnök személyében, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) plakátkampányt indított, hogy ezt bemutassa – mondta Csizmadia László, a CÖF alapítója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Ötvenhatosok terén bemutatott plakáton Vona Gábort és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt öleli át a korábbi plakátkampányból ismert bohóc, a felirat pedig azt hirdeti:

„Egymásra találtak! Együtt mondtak nemet a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra”.

Csizmadia László elmondta: az interneten már megjelentek az azonos tartalmú hirdetések, amit elküldtek több napilapnak is; egyedül a Magyar Nemzet közölte, hogy nem hozza le a hirdetést.

Világosan látszik, hogy a Magyar Nemzet színt vallott – mondta az M1 aktuális csatornának nyilatkozva, hozzátéve: beálltak a Jobbik mögé.

Mint mondta, nem az a probléma, ha hirtelen odaállnak egy párt mögé és azt támogatják, de az, hogy kizárják a Magyar Nemzet olvasóit abból, hogy máshonnan is információkat szerezzenek, az már „nagyon komoly hiba”.

Hírdetés

A bohócmester új tanítványa

Csizmadia László elmondta: a plakátokat „anyagi erősségüknek megfelelően” valószínűleg mobil módon, az ország több részén is kihelyezik.

Úgy fogalmazott: már 2014-ben is bebizonyosodott, hogy „nem cirkusz kell a népnek”, és az embereknek olyan vezetőkre van szükségük, akik maguk mögött érezve az emberek többségét, támogatását, „állhatatosan megvédik az anyaföldet és a nemzet szuverenitását”.

Amikor a Jobbik a bevándorlásellenes alaptörvény-módosításra nemmel szavazott, kiiratkozott a megbízható nemzetvédők távborából – jelentette ki. Úgy fogalmazott, Vona Gábor már 2010-ben „felfedte valódi érzelmeit”, amikor távolmaradt a kettős állampolgárságról szóló szavazástól, később pedig kijelentette, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye. Hozzátette: mindezt „tetézte” azzal, hogy az alaptörvény-módosítás megszavazásához „pitiáner zsarolással a letelepedési kötvények visszavonásához kötötte pártja igenjét”. „Ez a követelés politikai bohóckodás. Kijelenthetjük, hogy a plakáton lévő bohócmesternek új tanítványa van” – mondta Csizmadia László.

Szólt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor „a terror mezsgyéjén egyensúlyoz: míg az egyik belekóstolt az államterrorba, a másik a paramilitáris szervezetekkel próbál erősödni”.

Szövetség a szélsőjobbtól a radikális baloldalig

Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője a sajtótájékoztatón arról beszélt, szokatlan tendenciát lehet felfedezni abban, hogy a Jobbik sem az alaptörvény-módosítás, sem az alkotmánybírák megszavazásában nem vett részt. „Sokan úgy vélik, ez már egy hosszú távú szövetség kezdete, egy olyan együttműködésé, amelyet korábban nem lehetett elképzelni” – tette hozzá.

Mint mondta, „a szélbal és a széljobb összefogás, ami tapasztalható, olyan újdonság, ami elgondolkodtatja a nemzeti konzervatív keresztény polgárokat”,na civilek pedig megbotránkoznak rajta. Hozzátette: az alaptörvény-módosítás olyan szimbólumokat épített volna be az alaptörvénybe, mint például a nemzeti identitás; az, hogy ezt nem szavazta meg a Jobbik, lehet, hogy rövid távon politikai sikereket eredményezhet, de közép- és hosszú távon semmiképpen sem.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »