Pizsamában, egyedül ment a főúton, a HÉV-síneken is átmászott egy bölcsis a soroksári éjszakában

Pizsamában, egyedül ment a főúton, a HÉV-síneken is átmászott egy bölcsis a soroksári éjszakában

Zokniban és pizsamában bandukolt egy 2 év körüli kisgyermek egy forgalmas fővárosi főút mellett, amikor egy arra járó autós megtalálta és biztonságba helyezte. A szülőknek nyoma sem volt, ezért a rendőrséget hívta.

Egyedül sétált Budapesten, a 23. kerületben, Soroksáron a Grassalkovich út melletti járda nélküli szakaszon egy két év körüli kisfiú kedd este – számolt be a Bors.hu.

A gyermeket az arra autózó férfi, Rózsa Gusztáv és fia mentette meg egy esetleges tragédiától, miután az említett útszakaszon nincs járda, csupán egy padka, így a gyerek szinte az autók mellett totyogott. Először azt hitték, hamarosan felbukkan az édesanyja is, azonban hamar világossá vált:

a kisgyerek teljesen egyedül bóklászik az életveszélyes úton.

Hírdetés

„Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé – fogalmazott. A gyermek vélhetően

a közeli HÉV sínjein is átmászott,

hogy az útra jusson.

A beszámoló szerint megálltak, kitették az elakadásjelzőt, és a kisfiút betették egg furgonba, hogy melegben legyen. „Csak zokni, pizsama, pelenka és sapka volt rajta” – mondta a bulvárlapnak a férfi, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A hatóságok később megtalálták a kisfiú szüleit, olvasható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »