Piton falt fel egy wallabyt

Piton falt fel egy wallabyt

Piton falt fel egy törpekengurut a megdöbbent játékosok szeme láttára egy ausztráliai golfpályán – írja az MTI.

A nem mindennapi jelenetre az éppen a tizenhetedik lyuknál puttolásra készülő Robert Willemse ausztrál játékos figyelt fel, mert furcsa zajokat hallott a közelből. Félbeszakította a játékot, akkor látta meg, hogy a nagyjából négyméteres ametisztpiton jóízűen falja az őshonos wallabyt.

A férfi képeket is készített a törpekenguru egyben való lenyeléséről. 

Hírdetés

Később, miután más golfozók és a személyzet is megnézték a történéséket, azt hallottam, hogy a pitonnak végül sikerült egészben lenyelnie a kengurut, aztán visszavonult egy közeli kis völgybe és bekúszott a bozótosba, feltehetőleg, hogy megeméssze méretes ebédjét – mesélte Willemse, hozzátéve, hogy törpekengurukkal ugyan gyakran találkozni a golfpályákon, kígyókkal azonban annál kevésbé.

Az ametisztpiton Ausztrália legnagyobb kígyófaja, 8,5 méteres hosszúságot is elérheti. Az állat kifejezetten lassú, nem valószínű, hogy a gyepen kapta el a gyors erszényest, valószínűleg egy fáról esett rá a gyanútlan wallabyra.

A kígyó soha nem tudta volna elkapni a törpekengurut olyan nyílt színen, mint ahol végül elfogyasztotta. Úgy tűnik ráesett az állatra, megragadta azt és némi dulakodás után, a gyep közepére keveredett vele – mondta Willemse.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »