Pisztolyt szegezett utasára egy uberes

A floridai Patrick McDonald nem akarta, hogy összepiszkolják autóját, ezért fegyvert rántott.

A floridai Patrick McDonald két embert vett fel múlt pénteken, akik hazafelé tartottak. Egyikük, Shane Fabry jelezte a sofőrnek, hogy hányingere van, le kellene húzódni az út szélére. Ez megtörtént, és rövid pihenő után az utas jobban lett. A vezető azonban a két utas rendőrségi vallomása szerint, melyet a BBC közölt, ezután agresszívvá vált. Emelt hangon követelte, hogy a rosszul lett férfi szálljon ki, majd lökdösni kezdte, végül elővette félautomata pisztolyát.

Hírdetés

Shane Fabry azt állítja, hogy a sofőr rászegezte a fegyvert, de McDonald ezt tagadja. Elmondása szerint azért vette elő a pisztolyt, mert féltette az életét. A 67 éves uberest előállították, majd próbára bocsátották. Az Uber viszont felfüggesztette, jelenleg nem szállíthat.

A cég szóvivője elmondta, a férfi addig nem vállalhat fuvart, amíg a vizsgálat le nem zárul. McDonald január közepe óta dolgozott az Ubernek.

Az Uber tavaly június óta tiltja sofőrjeinek, hogy lőfegyvert tartsanak autójukban. Egyikük ugyanis lelőtt egy utast nem sokkal azután, hogy felvette őt kocsijába. A korlátozást nem veszik túl komolyan: a hónap végén egy utas elkezdett fojtogatni egy uberest egy fuvar során, a sofőr pedig fegyvert rántott, és lőtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »