Pintéri határvédelem: a rendőrök "jobbnak látták továbbengedni" a zavargó betolakodókat Röszkénél

Pintéri határvédelem: a rendőrök "jobbnak látták továbbengedni" a zavargó betolakodókat Röszkénél

Országszerte szombaton is több mint háromezer embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt – közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint három ember ellen közokirat-hamisítás, tizenöttel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az M1 aktuális csatornán Röszkéről jelentkező tudósítója vasárnap reggel elmondta, hogy csak Csongrád megyében mintegy 2700-an lépték át illegálisan a határt.

Arról is beszámolt, hogy szombaton nem sokkal 22:00 óra után kisebb rendbontás is történt a kerítésnél. Egy nagyjából 100-150 bevándorlóból álló csoport érkezett a kerítéshez. Mivel a gyűjtőpontok és a hangár is túlzsúfolt volt, a rendőrök megpróbálták átmenetileg a kerítésnél feltartóztatni az embereket. Ők viszont nem engedelmeskedtek, ezért a rendőrök "jobbnak látták, ha továbbengedik a tömeget". Tettlegességre nem került sor.

Vasárnap reggel a röszkei határnál nyugalom volt, de – mint a tudósító elmondta – mind a gyűjtőpontnál, mind a hangárnál folyamatosak a rendbontások. A rendőrök tájékoztatása szerint ezek egymástól elszigetelt esetek, jellemzően egy-egy hangadó igyekszik maga mellé állítani a tömeget. A rendőrök készen állnak arra, hogy ezeket a hangadókat kiemeljék a tömegből – mondta a tudósító.

A határ szerb oldaláról, Horgosról bejelentkező tudósító elmondta, hogy az éjszaka is sok migránsokkal teli busz érkezett Palicsra, ahonnan Horgosra szállították őket. A riporter azt mondta: a bevándorlók "egyre agresszívabbak", az éjszaka forgató tv-stábokat botokkal fenyegetik. Több helyi lakos házába bementek, az éléskamrájában "falatoztak" – mondta a tudósító.

Korábban írtuk:

Újabb videón a rendőri tehetetlenség az elszabadult bevándorló hordával szemben

"No problem, thank you" – így kellett bekönyörögnie a maroknyi rendőrnek a buszba a "röszkei szökevényeket"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »