Pintér "elit alakulata" is vizsgálódott "romagyilkosság"-ügyben

Összesen hét szervezet vizsgálta az elsőfokú ítélet után, hogy a 2008-2009-es "romagyilkosságok" valamennyi elkövetőjét bíróság elé állították-e; a munkacsoport arra jutott, hogy a négy elítéltnek nem voltak segítői a gyilkosságokban – írja hétfői számában a Magyar Nemzet a Terrorelhárítási Központra (TEK) hivatkozva.

A lap ismertetése szerint a TEK-en kívül a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ, valamint a honvédelmi miniszter jóváhagyásával a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat képviseltette magát abban az "elit alakulatban", amely Pintér Sándor belügyminiszter utasítására a "romagyilkosságok" hátterét vizsgálta.

Hírdetés

A munkacsoport feladata a TEK tájékoztatása szerint az volt, hogy tisztázza: a gyilkosságok elkövetői a bűncselekményeket "valamilyen háttértámogatással bíró szervezet tagjaiként követték-e el, vagy magukban dolgoztak".

"A munkacsoport vizsgálata alapján a bűncselekmény-sorozatban – az elítélteken túlmenően – további személyek, szervezetek bizonyíthatóan nem vettek részt" – szögezte le a TEK a lap kérdésére.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »