Pilisszántón hülyének nézik a transzformátorállomást ellenző helyieket

Pilisszántón hülyének nézik a transzformátorállomást ellenző helyieket

Valami nagyon bűzlik Pilisszántón! Mindenáron megakadályoznák a helyiek adakozási szándékát.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a festői környezetben fekvő Pilisszántó község határában az ELMŰ egy 10 ezer négyzetméteres transzformátorállomás felépítését tervezi. A polgármester arra hivatkozik, hogy az iskolának építenének tornatermet a telek 65 millió forintos árából. A pilisszántóiak azonban készek lennének adakozni a tornateremre, hogy megakadályozzák a transzformátorállomás megépítését.

Egy helyi vállalkozó, Kubovics Ferenc szerződéstervezetet írt az iskolai alapítványnak a lakossági gyűjtésről, és 3 millió forintot fel is ajánlott – írja az Index. A vállalkozónak annyi volt a feltétele, hogy ha valamiért mégis lesz transzformátorállomás, akkor a pénz mindenkinek visszajár. A felajánlásra és adakozásra meglepő válasz érkezett: az iskola nem akar alszámlát nyitni erre, mert

„lehet, hogy jogi akadálya ennek a műveletnek nincs, de azt a kevés pénzösszeget amely az Alapítvány jelenlegi számláján van nem banki tranzakciókra szeretnénk fordítani, hanem tanítványaink támogatására.”

Ezt a falu honlapja is közzétette, és a nyilvános Facebook-oldalukra is felkerült.

Hírdetés

A szerződéstervezet szerint egyébként a felajánlók viselték volna a visszautalás költségét, tehát lényegében a válasz nem egyéb, mint egy rossz kifogás.

Kubovics Ferenc a Facebookon azt írta:

„szerintem ilyet még nem látott a világ, hogy egy nyilvánvaló adakozási szándéknak nem engednek teret!”

A kormányt kérik, hogy ne verhessék szét a „magyarság és az egyház szakrális helyét”

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a 70-80 méter széles erdőirtással járó beruházás Magyarország egyik legszebb védett természeti környezetét rombolhatja szét, amely egyben a „magyarság és az egyház szakrális helye is”.Kiemelte, Pilisszántó az áramszolgáltatótól ígért 65 millió forintból egy új tornatermet kíván építeni, vagyis szerinte a kabinet könnyen megakadályozhatná a beruházást, ha támogatná a település ezen célját.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »