Pilhál mesterien kifigurázta a Szél-Hadházy duót

Pilhál mesterien kifigurázta a Szél-Hadházy duót

Ahogy arra számítani lehetett, újabb tévészékház-látogatást iktatott a programjába minap a Hadházy Ákos, Szél Bernadett kabarékettős. Bár fellépésüket nem egyeztették az intézménnyel, megjelenésük így sem okozott gondot. A létesítmény porondmunkásai pillanatok alatt fölállították a folyosórácsot (ezen szokta bemutatni tornászkunsztjait Hadházy akrobata), emellett az előtér visszhangosítását is elvégezték, ha a sikongatós számát adná elő Bernadett asszony.

Az ember azt gondolná, hetekkel azután, hogy Hadházy Ákost és a szenvedélyesen belé csimpaszkodó Szél Bernadettet kihajították az épületből, a mutatványosok elszoknak majd a teátrum környékéről. De nem… Mintha csak hazajöttek volna, úgy érkeztek a Kunigunda utcai intézménybe, ahol legutóbb majdnem egy egész hetet töltöttek.

Minden jel arra utal, hogy a két fellépőnek nagy szüksége van egy rácsos intézményre. Röviden a mostani darabról. A két szereplő ezúttal azt találta ki, hogy ápolóikat kijátszva újra elmennek a tévészékházba, s jól beolvasnak a főnöknek, amiért a Duna Médiaszolgáltató elutasította az Európai Ügyészséghez való csatlakozás című szürreális alkotásuk sugárzását. Remek téma, ami kifelé is nagyot szól… A ház első emberével akartak találkozni – aki viszont nem akart velük. Mit mondjak, mélyen megértem. Az ökörködésnek is megvannak a maga határai. (Hadházy azóta közösségi oldalán azt írta, nem hagyják annyiban, de nem ám! Már a következő lépést is kitalálták: társadalmi célú videóreklámmal lépnek a porondra.)
Pszichiátriai berkekben most arról megy a vita, van-e még visszaút az elhülyülésnek erről a sajátos, erősen infantilizálódott szakaszából, különös tekintettel arra, hogy a páciensek szemmel láthatóan élvezik szellemük gyors zuhanását az amúgy nem túl nagy magaslatról. Nincs jó hírem…

Hírdetés

Pilhál György – www.magyaridok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »