Pilhál mesterien figurázta ki Bokrost

Pilhál mesterien figurázta ki Bokrost

Búcsúközlemény

Megszűnik Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa). 2013-as megalakulását az elnök így indokolta: „Az írástudó értelmiségnek részt kell venni a politikában.” Ehhez képest Lajos mellett az ismertebbek közül csupán Pálfy G. István vándorpolitikus és Pusztai Erzsébet hajdani MDF-szakadár nevével találkozhattunk. (Egyikük sem veszélyeztetett fennálló IQ-rekordokat.) Az MSZP-s Bokros egyébként nem humoristaként kezdte – csomagkészítőként tűnt fel még a Horn-korszakban, később az MDF-hez szegődött, ahol Dávid Ibolya uniós politikust csinált belőle, majd miniszterelnök-jelöltté tette. (Nyerni ugyan nem nyert, ellenben megszűnt a pártja.) A migráció beindulásakor újabb riasztó tünetek jelentkeztek rajta. Ilyeneket mondott: „Ha kormány lennék […], megkezdeném a letelepedni kívánó menekültek szétosztását az üresen álló ingatlanokban.”

Mostani búcsúközleményükből idézek: „Többé nem látjuk értelmét, hogy díszletként szolgáljunk az erőtlen ellenzéki tevékenységhez. […] A populista nacionalizmus avítt erői foglalták el a közélet minden területét. […] A MoMa hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában […] a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre.”

Hírdetés

Drámai szavak. Mintha már olvastam volna hasonlót: „Most úgy látom, hogy hiába volt a kísérletünk, hogy ennek az országnak proletártömegeit öntudatos forradalmárokká neveljük. […] Mi félreállunk, hogy majd újult erővel, tapasztalatokkal gazdagabban és érettebb proletariátussal új harcba kezdjünk […] „Megvan! Kun Béla kesergett így emberkísérletének zárónapján, 1919. augusztus elsején.

Pilhál György – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »