Piknikhangulatban a menekültek Barcson, ismét ezren érkeztek

Hétfőn is, minden előzetes, Horvátországból érkező értesítés nélkül érkeztek meg a menekültek Barcsra, a Dráva-hídon csaknem ezren keltek át, közöttük nagy számban jöttek ezúttal teljes családok.

A csoport az ácsolt falépcsőn vonult le a gyűjtőpontra, ahol rendezett sorokban a segélyszervezetek sátrához mentek. Mindenki kapott innivalót, gyümölcsöt és hideg ételt, a gyerekek külön zacskóban édességet, kekszet és gyümölcslét is. A viszonylag kellemes időjárásnak köszönhetően gyorsan piknikhangulat alakult ki. A menekültek pokrócokat terítettek a földre, majd cipőjüket levéve öt-hat fős csoportokban körbeültek.

Hírdetés

Elfogyasztották a kapott élelmiszereket, a gyerekek önfeledten játszottak sikítoztak, fogócskáztak. Körülbelül egy óra elteltével a rendőrök és katonák elindították a csoportokat a vasútállomás felé, ahol mindenki felszállt a hamarosan Hegyeshalom felé elinduló vonatra. A tábor egy óra múlva már üresen állt.

Kis idő múlva megjelent a takarító brigád, és a gyűjtőpont egy óra elteltével ismét tisztán várta az újonnan érkezőket. Egyelőre nem lehet tudni, hogy két óra múltán, vagy éjszaka érkezik-e az újabb menekültcsoport.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »