"Pifta" is belenyugodhatott az elmúlásba: alkalmatlan az MSZP-elnökség, de már nem szorgalmaz előre hozott tisztújítást – a Jobbik támadása a fő kérdés

"Pifta" is belenyugodhatott az elmúlásba: alkalmatlan az MSZP-elnökség, de már nem szorgalmaz előre hozott tisztújítást – a Jobbik támadása a fő kérdés

Befolyásos belső bírálója akadt az MSZP vezetésének, ezúttal Hiller István korábbi pártelnök, az Országgyűlés alelnöke fogalmazta meg kritikus véleményét.


Jól jönne most is néhány tanács

Hírdetés

Az MNO információi szerint a hónap elején Csillebércen tartottak zárt frakcióülést a szocialisták, ahol Hiller gyakorlatilag a teljes pártvezetést bírálta (a kegyvesztett lap úgy tudja, hogy Hiller több nyilvános pártrendezvényen, fórumon is hangot adott kifogásainak). Az MNO több forrása is megerősítette, hogy az egykori pártelnök alkalmatlannak nevezte az MSZP jelenlegi elnökségét. Tóbiás József elnökkel már megengedőbb volt, és arról beszélt, hogy neki éppen emiatt még nagyobb a felelőssége. A lapinformátorok szerint Hiller azt is leszögezte, hogy véleménye ellenére sem szorgalmazna előre hozott tisztújítást.

Normál menetrend szerint jövő nyáron lesz esedékes a tisztújítás. Hiller István Tóbiás József esetében nem lát alternatívát a párt vezetésére. A lap forrásai hangsúlyozták, hogy Hiller felvetésére Tóbiás egyáltalán nem reagált. Ugyanígy szó nélkül hagyták a határozottan nekik is szóló bírálatot a frakcióülésen jelenlévők, így Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, illetve Lukács Zoltán, a párt egyik alelnöke. Próbálták elérni Gőgöst és Tóbiást is, ám lapzártáig ez nem sikerült. Informátoraik arra is felhívták a figyelmet, hogy az MSZP 14 fős országos elnökségéből mindössze hárman voltak jelen a zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson: Tóbiás, Gőgös és Lukács. Nem volt ott a másik két alelnök, Ujhelyi István és Márton Roland, ahogyan a választmányi elnök, Botka László sem. Az MNO kereste Hiller Istvánt is az ügyben, ám értesüléseiket nem kívánta kommentálni. Információik szerint a zárt frakcióülésen ismét szóba került a Jobbik is, habár a vita nem tartott sokáig.

A Jobbikot támadni nem kell félnetek jó lesz

Többen is azt szeretnék, hogy vegyék komolyan a radikális pártot. A Mesterházy Attila korábbi pártelnök nevéhez köthető Harmadik Hullám Platform – a Népszabadság cikke szerint – arra hívta fel a figyelmet, hogy folyamatosan támadni kell a Jobbikot, emlékeztetni az embereket a radikális párt régebbi és a mai üzenetei közötti ellentmondásokra. Van egy másik oldal is azonban, amelyik azon a véleményen van, hogy a Jobbikkal való vita tulajdonképpen felértékelné Vona Gáborékat, pedig az MSZP-nek nem ők, hanem a kormánypártok az ellenfelei. Az MNO úgy tudja, hogy ezt az álláspontot képviseli a pártelnök is, illetve az egyik fő tanácsadója, Baja Ferenc.

(MNO nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »