Pierre Woodman: "Ha adhatok Orbán Viktornak egy tanácsot…"

Az év végén egy különleges interjúval jelentkezünk, amelyet Budapest egyik belvárosi luxushotelében készítettünk, és bár ez a beszélgetőpartnerünket ismerve eléggé félreérthető, nem ez volt az egyetlen kétértelmű gondolat, ami eszünkbe jutott míg vártunk rá. Épp azon tűnődtünk, hogy jó lesz-e alcímnek az, hogy ”egy kanapén Pierre Woodmannel”, amikor az addig két leányzóval egyeztető interjúalanyunk odafordult hozzánk, és nevetve megjegyezte, hogy végre valakik nem azért jöttek, hogy jól meg… Szóval értik.

Pierre Woodman a szexipar egyik legismertebb figurája, rendező és producer, aki karrierlehetőséget, kalandot vagy gyors pénzügyi „segítséget” kereső amatőr lányok ezreit ”tesztelte” már. Filmjeinek szereplői főként régiónkból kerülnek ki, így neve különösen ismert hazánk pornófogyasztói között, azt azonban kevesebben tudják, hogy már hosszú évek óta Budapesten él, és a felesége is magyar származású. Amellett, hogy elmondása szerint tart attól, hogy mi lesz a pornóvilág jövője, aggódik Magyarország és Európa miatt is. A felnőttkora hajnalán Párizsban rendőrként dolgozó Pierre-nek ugyanis markáns véleménye van a bevándorlásról és annak veszélyeiről. Tehát ezúttal nem ő kérdezett, hanem mi faggattuk ebben a témában, de aztán tovább terelődött a téma az interracial pornó, valamint az AIDS és a homoszexualitás összefüggései irányába.

Beszélgetésünk során egy franciául és magyarul is kiválóan beszélő fiatal tolmács segített, éppen úgy, ahogyan azoknak a hétköznapi magyar lányoknak is szokott, akik meglepően sokan vannak Pierre válogatásain, és akikben egyszerre érdekes és ijesztő, hogy nem tudjuk, mikor találkozunk velük az egyetemen, bevásárlás közben vagy egy randin. És ez utóbbi kínzó gondolatot a fordításban igencsak segítőkész fiatalember az interjún kívüli offtopic beszélgetésünk során sem tudta elhessegetni, sőt. De ez egy másik interjú témája lehetne, kanyarodjunk vissza rendező-producerhez, és ahhoz, hogy mit tanácsol Orbán Viktornak. (Az interjúnk még a párizsi merénylet előtt, a határzár építésekor készült.)

”Franciaországból Afrika lett”

 – Ha igazságosak akarunk lenni, akkor a tény az, hogy Ön is bevándorló. Miért éppen Magyarországon telepedett le? Mi miatt hagyta el Franciaországot?

 – Valójában van egy lakásom Párizsban is, de úgy gondolom, hogy Magyarország sokkal jobb ország, mint Franciaország. Azért hagytam el Párizst, mert azt láttam, hogy túl sok bevándorló van már ott, de akár mondhatnám úgy is, hogy Franciaországból Afrika lett. Egyszerűen már nem nagyon lehet ott élni, túl nagy az erőszak. Mindezt harminc évvel ezelőtt rendőrként közvetlenül is megtapasztaltam, és már akkor meg lehetett jósolni, hogy ez lesz.

 – Mi volt az oka annak, hogy ilyen súlyos helyzet alakult ki?

 – A probléma gyökere abból ered, hogy a hatvanas években behoztak az országba rengeteg észak-afrikai embert, hogy elvégezzék azokat a munkákat, amelyeket a franciák nem akartak. Ők egészséges, jó szándékkal érkeztek, kedvesek voltak, és ugyanez vonatkozik azokra is, akiket most Budapesten is láthatunk, akik főként a szegénység és a rossz életkörülmények miatt menekülnek. Viszont a múlt tanulságai miatt arra nagyon vigyázni kell, hogy a bevándorlók tömegei nem rendelkeznek ugyanolyan kultúrával, mint a magyarok és az európaiak nagy része, valamint minden egyes család, amelyik letelepedik, négy-öt, de akár hét-nyolc gyermeket is fog vállalni, és nem lesz elég pénzük a szülőknek arra, hogy rendesen felneveljék őket. Emiatt pedig fennáll a veszélye annak, hogy lopni fognak, vagy erőszakos bűncselekményeket fognak elkövetni. Tíz-húsz év múlva pedig ugyanaz lesz a helyzet Magyarországon, mint Franciaországban, ez a viszonylag nyugodt ország belesüllyed az erőszakba.

”Ne Magyarország fizesse meg az árat”

 – Annak ellenére, hogy Párizsban jelen vannak a no-go zónák, ahova még a rendőrök is csak komoly erősítésekkel mernek belépni, és ahol a bevándorlók gyakorlatilag önálló törvényeket alakítottak ki, a francia külügyminiszter hazánkat bírálja a határzár miatt. Nagyon úgy tűnik, hogy azokat, amiket elmondott, a francia vezetés nem akarja tudomásul venni.

 – Ez abból is következik, hogy miért jönnek ide a bevándorlók. Többek közt azért, mert Franciaország elment Líbiába megölni Kadhafit, viszont meg sem mozdult akkor, amikor Szíriában kezdődtek a gondok. Nem jó persze belegondolni abba, hogy évente mondjuk ezren haltak meg Kadhafi, Huszein vagy Bassár el-Aszad idejében, de azóta már több, mint háromszázezren vesztették életüket Irakban, milliónyian Szíriában és több százezren Líbiában. Tehát nem értem, hogy a francia értékek és erények hogyan vannak képviselve ezekben az országokban… És nem értem, hogy Fabius francia külügyminiszter miért nem kérdezi meg a nagy haverjától, a szaúdi királytól, hogy miért nem ő fogadja be a menekülteket, hiszen a szaúdiaknak rengeteg helyük és pénzük van.

 – Ez sokakban felmerült itthon is, viszont mégis azt látjuk, hogy bár nem mi okoztuk a gondot, mégis minket köteleznek arra, hogy oroszlánrészt vállaljunk az erkölcsileg teljesen érthető humanitárius segítségből.

 – Ne Magyarország fizesse meg az árat, ami az olajért folyó amerikai és európai expanziós politika eredménye. Tehát nem értem, hogy miért a magyar politikáját kritizálják. Mit akar Európa? Hogy Magyarország egy park legyen, ahol el lehet parkoltatni több millió bevándorlót? Ki fogja őket etetni? Nem hiszem, hogy Franciaország és Németország. Miért nem azok foglalkoznak ezzel, akik felelősek ezekért a problémákért? Természetes, hogy szörnyű tragédia egy halott gyermek a tengerparton, nagyon fájdalmas kép, de Magyarországon is rengeteg embernek ennie kell, Franciaországban is van szegénység. Előbb a sajátjainkkal kell foglalkoznunk, és csak utána tudunk törődni másokkal.

”Ha Orbán Viktornak adhatok egy tanácsot…”

 – Jelen helyzetben azonban nem azt látjuk, hogy Nyugat-Európa átértékelné a szerepét, sok tekintetben Magyarországnak kell sürgősen megoldásokat találnia. Ön szerint mit kellene tennie a kormánynak?

 – A kerítés ebben a formában nem elegendő. Hadsereg kell oda, végig a határon, és megakadályozni az Európába történő belépést. Rá kell kényszeríteni a bevándorlókat arra, hogy ott maradjanak a határ túloldalán. Egyébként néha azon gondolkodom, hogy vajon nem szervezett-e ez az egész, hogy Európába hozzanak tömegeket annak érdekében, hogy megváltoztassák a demográfiai arányokat. Harminc éven keresztül nem volt ilyen mértékű bevándorlás, és most két év alatt többen jöttek be, mint az elmúlt évtizedekben. Annak ellenére, hogy van elvileg egy schengeni határ, és technikailag is sokkal fejlettebb vagyunk, így ha akarták volna, simán megakadályozták volna.

 – Ha szervezett, akkor mi a célja?

Hírdetés

 – Valószínűleg nem akarnak semmit kezdeni ezzel a helyzettel, és azért akarnak ennyi bevándorlót Európában, mert vásárlóerőként tekintenek rájuk. Franciaországban például 27 milliárd euró bevétel van belőlük évente. Miközben arra magasról tesznek, ha egy magyar család éhen hal, mert nincs munkája, hiszen úgy vélik, hogy vannak ennél felsőbbrendűbb értékek, és ez undorító. Visszatérve, ha Orbán Viktornak adhatok egy tanácsot, akkor gyorsan takarítson.

 – Hogyan?

 – Emlékszem, hogy ’93-ban, amikor sokat jártam Budapestre, megfigyeltem, hogy nagyon sok arab van a Váci utcában, és megijedtem, hogy olyan lesz a helyzet, mint Párizsban. Aztán jól emlékszem rá, hogy hat hónap alatt a rendőrök ezt a kérdést határozottan és diszkréten elintézték. Csak azok maradtak, akiknek volt elég pénzük arra, hogy pénzváltókat nyissanak, a többiek pedig elmentek, és újra nyugodt lett a légkör. Ha ma nem ezt fogják csinálni, akkor húsz év múlva ez az ország olyan káoszban lesz, mint Franciaország. Ezeknek az embereknek fegyvereik lesznek, rabolni fognak és lányokat erőszakolni. Orbánnak most nem kell figyelnie az uniós vezetők szavára, mert ha nem teszi meg a szükséges lépéseket, akkor ez lesz a vége. És akkor én is elköltözöm innen, akárcsak Franciaországból. (nevet)

”Szeretek fekete nőkkel szexelni, nem vagyok rasszista”

 – Engedjen meg a szakmájába vágó kérdést is. A pornó kapcsán vannak olyan nézetek, amelyek szerint az egyre népszerűbb, úgynevezett interracial kategória (amikor más bőrszínű, származású színészek forgatnak együtt) pontosan azt segíti elő, hogy toleránsabbak legyenek az emberek a bevándorlással, a kulturális keveredés elfogadottabbá váljon. A saját filmjei kapcsán nem érez ebben felelősséget?

 – Szerintem nincs ebben összefüggés. Most éppen Los Angelesben dolgoztam egy hónapot, és meglepődtem azon, hogy mekkora üzlet lett az interracial pornó. Ez meglepő, mert ez viszonylag új dolog, mert bár ez mindig is egy ága volt a szakmának, most kifejezetten vannak interracial szerződések a fehér lányok körében. Ez nem az ázsiaiakat érinti egyébként, hanem kifejezetten a feketéket, és egészen pontosan a fekete férfiakat. Arra mindenki tesz, hogy fekete nőket fehér férfiak…, viszont az hatalmas üzlet, hogy fehér nőket fekete férfiak… Érdekes, hogy miközben a feketék panaszkodnak a rasszizmus miatt Amerikában, Obama elnöksége óta a fekete közösség, amelyikkel annak idején annyi baj nem volt, kicsit elszállt magától. Az ismert fekete emberek, színészek, énekesek, ahelyett hogy közelednének a fehér közösség felé, amely logikus lenne az integrációs folyamatban, pont az ellenkezőjét csinálják. A Mandela által eltüntetett fehérek és feketék közti szakadékot az elmúlt években újraépíti a fekete közösség. Obama egy alapvetően kedves ember, és sok tabut ledöntött, például a melegházassággal kapcsolatban, de amiatt, hogy egy fekete ember van most a Fehér Házban, szabadságot és erőt adott a fekete közösségnek, ami egyre inkább különválik a fehér közösségtől.

 – Kanyarodjunk vissza a pornóhoz. Ott is megvan ez a szakadék?

 – Ugyanezt a pornón keresztül is meg lehet figyelni, mert ma a lányoknak az ügynökségek azt mondják, hogy várjanak az interracial filmekkel, mert később az olyan filmek fognak a legtöbbet fizetni. Ilyen korábban nem volt. Régen a lányok az elején egyszerűen eldöntötték, hogy vállalják-e vagy sem az ilyen filmeket, és nem kaptak érte több pénzt. Látszik, hogy a feketék ugyan panaszkodnak a rasszizmus miatt, de azért ők is felelősek érte. Arról külön nem is beszélve, hogy a közösségi médiában láthatóak sokszor, hogy fekete vagy arab nőkből álló bandák alakulnak, amelyek fehérekre támadnak, fordítva viszont nem nagyon látni ilyeneket. Nemrég például bikinis fehér lányokat támadtak meg a strandon, és ez könnyedén megtörténhet Magyarországon is. Franciaországban ez valóság.

 – Akkor nem gondolja azt, hogy a felnőtt filmekben látható ilyetén tendenciák hatással vannak a nézőikre?

 – Úgy gondolom, hogy a pornó és az ilyen jellegű keveredés között nincs összefüggés, ez inkább libidóhoz kötött. Az előbb például itt volt egy magyar lány, akinek három éve fekete pasija van. Elmondta, hogy milyen nagy a szerszáma a srácnak, viszont nem bírja sokáig, míg nekem kisebb, de órákig tudunk szexelni. Mindezek ellenére azonban ő mégis azt a típust szereti, az tetszik neki. Mindig is voltak ilyen lányok és lesznek is, akik vonzódnak a fekete fiúkhoz. Én is szeretek fekete nőkkel szexelni, nem vagyok rasszista. Tehát nem hiszem, hogy ha egy fekete férfi egy fehér nővel szexelne egy filmen, az elfogadottá tenné mondjuk a migrációs kérdést. Tudom, hogy vannak olyanok, akik nem így gondolják. Például Bush is úgy vélekedett, hogy rossz példát mutat az, ha fekete férfiakat mutatunk fehér lányokkal akcióban, erre emlékszem, amikor szerződéses voltam Larry Flyntnél, a Hustler alapítójánál. Szerintem ez csak ízlés kérdése. Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik soha nem feküdnének le egy fekete férfival vagy nővel, és ezen nem változtat az, hogy mennyi ilyen filmet látnak.

”Az AIDS a homoszexuálisok betegsége”

 – Akkor még egy kérdés a pornónézéssel kapcsolatban, ha már így belemerültünk. Egyes kutatások szerint a szexuális aktivitást csökkenti a pornófogyasztás. Japánban például több milliónyian vannak olyan fiatalok, akik egyáltalán nem érdeklődnek sem a párkapcsolatok, sem a szex iránt, és vannak olyan elemzések, amelyek szerint ez összefügg azzal is, hogy megelégednek a sokkal kevesebb problémával járó, de elegendő élvezetet nyújtó pornófilmekkel. Mit gondol erről?

 – Azért, hogy az emberek kevesebbet szexelnek, szerintem elsősorban megint csak a politika felelős. Legalábbis nekem ez a véleményem, és persze erről most órákat tudnánk beszélgetni, de a lényeg az, hogy soha nem mondták el nekünk az igazságot az AIDS-ről. Mi, akik a pornóval foglalkozunk, sokkal jobban ismerjük ezt a betegséget. Statisztikailag tudjuk alátámasztani az állításainkat.

 – Miért, mit mutatnak a számok?

Azt, hogy 43 évnyi pornózás alatt egyetlen esetben sem volt arra példa, hogy egy heteroszexuális pornós AIDS-es lett volna. Amikor valaki AIDS-es lett, az vagy homoszexuális volt, vagy közvetlenül fertőződött meg tőlük, esetleg a drogozás miatt lett az. Ez mindent elárul. Az AIDS a homoszexuálisok betegsége. Amikor négy évig rendőr voltam Párizsban, nagyon sok AIDS-es esetet láttam a kórházban, és sosem volt köztük nő, mindig csak homoszexuálisok és drogosok. Egy időben azzal támadott meg az egészségügyi minisztérium, hogy gyilkos vagyok, mert nem használok óvszert a forgatások során. Ekkor csináltam erről egy filmet, amiben kérdéseket akartam feltenni egy orvosnak, de senki nem volt erre hajlandó.

”Az óvszer olyan, mint szeptember 11-e”

 – Ez furcsa. Kellemetlen volt az orvosoknak az AIDS-ről beszélni?

Arra jöttem rá akkor, hogy vagy senki nem tud semmit az AIDS-ről, vagy pedig mindent tudnak, csak nem akarnak erről beszélni. Nem akarják vádolni a homoszexuális vagy az afrikai közösséget. Emlékszem, 17 éves voltam, amikor először hallottam a betegségről. A híradóban azt mondta akkor egy bemondó, hogy van egy új betegség, ami a San Franciscó-i homoszexuális közösségből származik. Ma nem fogsz ilyet hallani. Az óvszer szerintem olyan, mint szeptember 11-e, egy hatalmas üzlet.

 – Ez azért erős kijelentés. Mi a probléma az óvszer népszerűsítésével?

 – Kötelezővé teszik, és ezzel elveszik az emberek libidóját, hogy kevesebbet szexeljenek. Azt ültették bele egy generációba, hogy az alkohol, a drog, a haverokkal való ivás jobb, mint szexelni. Most jöttem vissza az USA-ból, és minden lány arról beszél nekem, hogy van otthon vibrátoruk, ami sokkal jobb, mint az élő partner. Arról panaszkodnak, hogy a férfiak nem csinálják jól, nem törődnek velük, durvák, húszévesen már potencianövelőt szednek, mert a gumi miatt nem működik rendesen. És ez valakiknek egy hatalmas üzlet, hiszen nagyon drága az óvszer. Ha ennyire kötelező, akkor miért nem adják ingyen?

 – De az AIDS elleni küzdelemben elég fontos szerepe van.

 – Az AIDS elleni első gyógyszert az a cég gyártotta, amiben Bush főrészvényes volt. Miközben szakértők szerint ez a gyógyszer több embert ölt meg, mint amennyit megmentett. Viszont legalább milliárdokat kerestek ezen. XVI. Benedek pápa néhány éve azt mondta, hogy az afrikaiaknak osztott óvszer nem alkalmas az AIDS elleni küzdelemre, sőt, súlyosbítja a helyzetet. Mindenki ki volt akadva, pedig nagyon okos gondolat volt. Miért van annyi torokrák manapság? A megváltozott szexuális együttlét miatt, hiszen jóval többen csinálják orálisan. Ilyenkor pedig senki nem használ gumit, annak ellenére, hogy ugyanannyira kockázatos a betegség terjedésében. Tehát, hiába adsz gumit egy fertőzött embernek, mert az orális szexszel ugyanúgy megöli a partnerét, de ezzel senki nem törődik. Ezért nincs ennek a kampánynak így semmi értelme.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »