Petrás Mária megrágalmazása után a Muzsikásról is hazudik a zsidó hitközség

Töredelmesen bevallom, én azt gondoltam, hogy Petrás Mária hazug lenácizásával a Mazsihisz elérte történetének mélypontját. Ám a történelmi egyháznak nevezett komcsi nyugdíjas egylet volt még tovább is merülni. 

A hónap talán leggusztustalanabb eseménye az volt, amikor a Mazsihisz által szervezet Zsidó Kulturális Fesztivál fellépői közül kitiltották Petrás Máriát. A döntést a balliberális Egyenlítő blog mocskolódó bejegyzése, illetve a Népszava egyik munkás(őr)levelezőjének feljelentése olvasói leve alapján hozták meg. Ezek szerint a világíhrű csángó énekesnő nem elég, hogy  a Kárpátia frontemberének, Petrás Jánosnak a testvére, még előadásain „buzizik”, sőt az „antiszemita” Magyar Szigeten is fellépett. 

A fentiekből egyrészt egy büdös szó sem igaz, másrészt épeszű emberekben fel sem szabadna merülnie, hogy valakire a testvére miatt ne legyenek kíváncsiak. Igazából az is elég szép lenyomata a paranoiás kulturkampfos gyűlölködésnek, hogy valaki azért nem léphet fel egy zsidó fesztiválon, mert állítólag korábban felment egy olyan színpadra, ahol azelőtt antiszemiták is álltak. Pláne annak a szervezetnek a részéről szép ez, amelyet húsz éven át egy olyan alak vezetett, aki nem egy színpadon állt, hanem egy egyenruhát viselt – nem állítólagos antiszemitákal, hanem nagyon is konkrét gyilkosokkal. 

Miután kiderült, hogy az egész hiszti ostoba vaklárma volt, és Petrást még a saját igen sajátosa koordináraendszerük szerint is alaptalanul rágalmaztak meg, és tiltottak le, sokan vártuk, hogy talán most az egyszer átlépnek az árnyékukon és bocsánatot kérnek. Legalább az Egyenlítő, vagy a Népszava. Ehhez képest az egyetlen ember, aki elismerte, hogy hibázott, Vári György, a Népszabadság munkatársa volt, aki átvette a hírt, és annak is csak részét. 

A Zsidó Kulturális Fesztivál  szervezőitől nem is vártam, hogy bocsánatot kérnek – de, hogy mélyen hallgatnak, azt azért legalább reméltem. Ehhez képest  könnyű utánlövésként 

még hazudtak egy szép nagyot. 

Hírdetés

Petrás letiltása után ugyanis a Muzsikás együttes is visszamondta a fellépést. Az énekesnő az ő műsoruk keretében adott volna elő egy csángó balladát, és úgy döntöttek, ha nem jöhet, akkor nem mennek ők sem. A Budapesti Zsidó Hitközség honlapján ehhez képest az áll, hogy 

“A Muzsikás Együttes a megváltozott körülmények, hirtelen jött betegség miatt kénytelen a szeptember 1-re tervezett hangversenyt lemondani.”

A furcsa közlemény, amely sehogy sincs szinkronban az együttes saját honlapján levő szöveggel, a valasz.hu-nak tűnt fel először. Megkérdezték a zenekart, hogy vajon tényleg egészségügyi okokra hivatkozva mondták-e le a fellépést? Ők azt válaszolták, valóban van szó betegségről is, ám 

„Ha nincs betegség, akkor is lemondjuk a koncertet, nem is tehetünk mást, mert ellenkező esetben igazoltuk volna a Petrás Máriát ért vádakat.” 

A zenekar egyébként külön megkérte a szervezőket, hogy ne a betegséget nevezzék meg a koncert lemondásának okaként. 

Most nagyon ide kívánkozna, hogy „ennél nincs lejjebb”. De épp a fentiek bizonyítják ékesen azt a régi bölcsességet, hogy ezzel a közhellyel nagyon óvatosan kell bánni. Maradjunk annyiban, hogy egyelőre ez a mélypont. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »