Petíciót kapott a jobbikos vezetés a "néppártosodás" ellen tiltakozó alapszervezetektől

A Vona Gábor irányváltásával elégedetlen párttagok elsősorban a balra tolódás ellen tiltakoznak. Több jobbikos alapszervezet is aláírta a petíciót, de azt nem árulták el, hogy pontosan mennyien – hangzott el az M1 híradójában.

“Van egy vizsgálat. Néhány alapszervezet szerepel egy ilyen petíción” – ismerte el Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy a párt több aktív alapszervezete is tiltakozó petíciót nyújtott be a pártvezetésnek.

Sajtóinformációk szerint a dokumentum egy egyoldalas szöveg, amelyen ez szerepel: Alulírottak, aktív jobbikos szervezetek „nem értünk egyet, és nem támogatjuk Vona Gábor elnök úr politikai irányváltását, és nem támogatjuk a Jobbik baloldalra tolódó néppárttá válását”. A Jobbik szerint huszonöt településből több helyi szervezet neve annak ellenére került fel a listára, hogy valójában nem is tiltakoznak.

Szilágyi György a Híradó kérdésére azt mondta: azokkal szemben, akik saját vállalásukra szerepelnek a petíción, megteszik a szükséges lépéseket. “Meg fogjuk hallgatni őket. Az elnökségnek egyébként van joga ezekből levonni bármilyen konzekvenciát, bármilyen intézkedést” – fogalmazott.

Többen azt sérelmezik, hogy a Jobbik országgyűlési képviselői nemet mondtak az alaptörvény-módosításra és mostanában látványosan balra tolódtak. Már a petíció átadása is hangosra sikeredett, azt ugyanis a Jobbik évadnyitó rendezvényén nyújtották át a tagság képviselői egy tüntetés keretében, az évadnyitóval párhuzamosan ugyanis a Magyar Gárda egykori tagjai és volt jobbikosok is összegyűltek Vona Gábor és az új irányvonala ellen.

Hírdetés

Nem ők voltak az elsők: Debrecenben például korábban a párt szimpatizánsai és ugyancsak egykori jobbikosok vonultak az utcára, a tagságon belül pedig többen a közösségi oldalon tiltakoztak: Orbán Imre, a Jobbik volt Veszprém megyei elnöke azt üzente Vona Gábornak, hogy “köszönöm, hogy hülyét csináltál belőlünk és megaláztál minket!” A vecsési szervezet szintén a Facebookon, trágár szavak kíséretében határolódott el a pártvezetéstől. A vámosmikolai tagság vezetője pedig azt írta: “ezt még a saját magunk torkán sem tudjuk lenyomni! Vagy az egész tagságot cserélik le, vagy a pártvezetésnek kell buknia.”

A Magyar Idők arról is írt, hogy nemrég a Jobbik nyíregyházi, hajdúhadházi és létavértesi önkormányzati képviselője is kilépett a pártból, és az elmúlt időszakban felosztlatták vagy magától feloszlott többek között a csökmői, a mikepércsi a monostorpályi, a nagyrábéi, a sápi és a biharnagybajomi csoport.

“Az alapszervezeteink normálisan és csendben, rendben működnek” – reagált Szilágyi György országgyűlési képviselő. Szerinte semmiféle káosz, probléma vagy létszámcsökkenés nem tapasztalható a pártnál. A balra tolódásról szóló kritikákról annyit mondott: a sikerhez összefogásra van szükség. Hozzátette: a Jobbik ezért a pártot segítő tanácsadók körében sem tesz különbséget jobb és baloldali szakértők között.

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239202&hash=151bfdd65dae7f5b&hd=1

(Híradó.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »