Peszkov „hülyeségnek” minősítette, hogy oroszok rongálták meg a vezetéket

A Kreml elítéli azokat a „balga” összeesküvés-elméleteket, amelyek szerint Oroszország áll az Északi Áramlat vészhelyzeteinek hátterében. “Ez nagy probléma számunkra. Az Északi Áramlat 2 mindkét vezetéke tele van gázzal, az egész rendszer készen áll a gáz szivattyúzására, és ez a gáz nagyon drága” – részletezte Dmitrij Peszkov orosz szóvivő.

“Jól láthatóan hülyeség ilyen verziókat hangoztatni. [Ez] jól láthatóan ostobaság és abszurd” – mondta szerdán újságíróknak a Kreml szóvivője.

Megjegyezte, hogy az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezetékek vészhelyzetei komoly dilemmát jelentenek Oroszország számára.

Hírdetés

“Ez nagy probléma számunkra. Az Északi Áramlat 2 mindkét vezetéke tele van gázzal, a teljes rendszer készen áll a gáz szivattyúzására, és ez a gáz nagyon drága” – szögezte le Peszkov. Idézte Vlagyimir Putyin szavait, hogy ezt a gázt az Orosz Föderáció belső egyensúlyaira tervezték, mert “Putyin csak azt mondta, hogy ha később észhez térsz, számolj azzal, hogy nem lesz 100%-os gáz, csak a fele” – jegyezte meg Peszkov.

“Ez a gáz sok pénzbe kerül, most ez a gáz a levegőbe szökik” – hangsúlyozta a Kreml illetékese.

Az Északi Áramlat 1-et érintve Peszkov mondta a turbinákkal kapcsolatos problémákat, “amelyeket az európaiak váltottak ki”. “Most [a csővezeték] mindkét vonala nem működőképes” – hangsúlyozta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »