Pert vesztett Andy Vajna

Nem fellebbezett a felperes, így helyreigazítási perében jogerőre emelkedett az első fokú ítélet.

A filmproducer a Heti Válasz nyári, kétrészes portréját szerette volna négy pontban helyreigazítani, ám a hetilap szerkesztőségébe pénteken érkezett levélben ez állt:

Hírdetés

„Andrew G. Vajna felperesnek a Heti Válasz szerkesztősége alperes ellen sajtó-helyreigazítás iránt indított perében a bíróság megállapítja, hogy a 2015. október 2. napján meghozott és kihirdetett 4. sorszámú ítélet 2015. november 18. napján jogerőre emelkedett.”

Azért lett jogerős az ítélet, mert Vajna nem fellebbezett. A fentiek alapján az alábbi állításokat megalapozottan tette a Heti Válasz:

Egy szabadon választott szakmai testület helyett egy kaliforniai üzletember döntheti el, hogy kik és milyen filmeket készíthetnek. Andy Vajna fölhatalmazása, illetőleg kizárólagos jogköre a magyar filmművészet támogatására fordítandó közpénzek elosztására vonatkozik. Andy Vajna az alaptörvény felett áll. A filmproducer ingyen juthat fővárosi körzeti rádiós frekvenciákhoz. Andy Vajna legalább fél tucat II. és V. kerületi luxusingatlan fölött rendelkezik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »