Pert nyert a vízügy ellen az az igazgató, aki visszautasította, hogy egy politikai alapon felvett pincérnõvel dolgozzon

Pert nyert a vízügy ellen az az igazgató, aki visszautasította, hogy egy politikai alapon felvett pincérnõvel dolgozzon

Gabi Musteață februárban beszélt a Recordernek arról, hogy egy felelős, mérnöki pozícióba vettek fel egy olyan volt pincérnőt, aki alapvető fogalmakkal sem rendelkezik a szakmában.

Egyébként a Nemzeti Liberális Párt frissen kinevezett igazgatója, Petru Avram döntött a botrányt okozó alkalmazásról. A Prut-Bârlad Vízügyi Igazgatósághoz felvett pincérnőről kiderült: nem tudja kezelni a számítógépet, nem tudja, mi a foszfor, és nincs tisztában azzal sem, hogy pontosan mit jelent a „vízhozam”.

Hírdetés

A Recorder anyagának megjelenését követően Musteațăt kitették, lényegében úgy, hogy átszervezték az igazgatóság személyzeti struktúráját. Amint a műszaki igazgató elmondta: mindössze annyit közöltek vele, hogy pakolja ki az irodáját, és menjen.

A szakember azonban nem hagyta annyiban a dolgot: bíróságra adta az intézményt, és első fokon meg is nyerte a pert. A döntés értelmében vissza kell venni őt a régi posztjára, és ki kell fizetni neki az elmaradt bérét, illetve 2 ezer lej perköltséget. Az alperesnek jogában áll fellebbezni.

A vízügyi szakember azzal indokolta a döntését, miszerint kipakol a sajtónak, hogy meggyőződése: előbb-utóbb emberi életeket követel az, ha a szakhatóságot ilyen módon átpolitizálják. (libertatea.ro, hírszerk.)

Fotó: Gabi Musteață. Forrás: képernyőmentés a Recorder videójából


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »