Pénzt kaptak a kormánytól a háromszéki önkormányzatok

Pénzt kaptak a kormánytól a háromszéki önkormányzatok

Összesen 18,5 millió lejt kapott a kormány tartalékalapjából Kovászna megye harmincegy közigazgatási egysége az év végén.

Hírdetés

Az országos visszaosztásból érkezett összeget Kovászna megye városai és községei működési költségekre fordíthatják, tájékoztatott Tamás Sándor. A háromszéki közgyűlés elnöke szerint az igényelt pénzösszegnél kevesebbet kaptak ugyan a kormánytól a háromszéki települések, de minden polgármester megtalálja a pénz rendeltetését. Sepsiszentgyörgy 7,5 millió lejt-, Kézdivásárhely 2 millió lejt-, Kovászna 1,5 millió lejt kapott, Barót és Bodzaforduló pedig 1-1 millió lejt.

A vidéki önkormányzatok közül Szitabodza kapta a legtöbb pénzt, 900 ezer lejt. Félmilliót osztottak ki Zágonbárkánynak és Dobollónak, 200 ezer lejt pedig Sepsibodok, Bardoc, Csernáton, Gelence, Uzon, Kézdiszentlélek, Torja és Zágon községeknek. Barátos, Bereck, Kökös, Illyefalva, Lemhény, Kézdiszentkereszt, Réty, Sepsikőröspatak és Vargyas 150 ezer lejt kaptak, míg Árkos, Kommandó, Esztelnek, Málnás, Kézdialmás, Maksa költségvetése 100 ezer lejjel bővült. A települések szeptember folyamán is kaptak pénzt a kormány tartalékalapjából, azt beruházásokra fordíthatták, az év végén érkezett összegeket pedig működési kiadásokra költhetik.

Kovács Zsolt / Marosvásárhelyi Rádió


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »