Pénz beszél, kutya ugat? – Belháborúk a kétfarkúaknál

Pénz beszél, kutya ugat? – Belháborúk a kétfarkúaknál

Lassan, de biztosan közeledünk 2022 áprilisához, amely az országgyűlési választás tükrében mindenképpen sorsdöntő hónap lesz Magyarország számára. Az előválasztási bohózat tökéletesen rávilágított, hogy a szivárványkoalíció mennyire nem alkalmas az ország vezetésére, de arra is, hogy sürgősen ellenzékváltásra volna szükség, ha nem akarunk még 2040-ben is a Fidesz Magyarországán tengődni. Mivel szigorították – egyébként nagyon helyesen –, hogy hány darab egyéni körzet után állíthat egy párt országos listát, a szavazólapok vélhetően sokkal letisztultabbak lesznek, mint 8, vagy akár 4 évvel ezelőtt.

Noha a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a sokszor felemásra sikerülő "poénkodásaival" igyekszik magát elhatárolni a balliberális ellenzékről, sokszor kibújik a szög zsákból (például itt és itt). Megjátszani magad és a "színfalak mögött" együttműködni ugyanakkor korántsem jelenti azt, hogy az adott csoportosulásnak egyértelműen országos tömegbázisa is van. Példának okáért, amíg a Mi Hazánk Mozgalom nem vett részt a balliberális előválasztási haknin és mindenhol önálló jelöltet indít, az MKKP esetében a folyamatos poénkodáson kívül nem sok jel mutat arra, hogy akár a minimális, listához szükséges egyéni jelölttel el tudnak majd rajtolni, ellenben kampánydal szerzésére már kiírták a pályázatukat. Utóbbinál egyébként beszédes, hogy csak "akkor nem csesződnek és utalnak dalolva" (magyarul akkor utalják el a nyertes díját), ha 71 helyen összegyűjtik az 500 aláírást, ergo országos listát tudnak állítani.

Vicces, alternatív választás vagy balliberális segédhad?

Nyilván a kérdés is költői, főleg, hogy ezt a korábbiakban már megválaszoltam. Az esetleges parlamenti bejutásuk esetén egyértelműen a balliberális tábort erősítenék, ezen pedig a "passzivizmus" és az utcai firkálások sem változtatnak, főleg, hogy egy gyalogos átkelő "összepacmanezése" már súrolja a büntetőjogi kategória fogalmát.

Mindezek fényében talán a "harmadik út" kifejezés is egyértelműbb lesz (a kifejezést többször érte a múltban kritika, hogy nem elég tartalmas). Magyarul a "harmadik utas" gondolkodás, vagy politika nem azt jelenti, hogy valakik a hasukra csapnak, hogy "mától mi annak nevezzük magunkat", hanem egy olyan program és gondolatiság megfogalmazása, amely ténylegesen elüt, mást nyújt és mást hirdet, mint a két nagy politikai pólus, amely természetesen a felszín alatt összeér. Ezeknek a kritériumoknak pedig az MKKP egyáltalán nem felel meg.

Érdekes adalék, amelyet még a Wikipédia is megemlít. Nemény András Szombathely szocialista polgármestere, a róla szóló szócikk pedig említést tesz arról, hogy jelöltségét "az országban egyedülálló módon a Kétfarkú Kutya Párt helyi szervezete is támogatta".

És nem csak őt:

Ennyit arról, hogy hová állnának egy esetleges parlamenti bejutás után.

Hírdetés

Belháborúk a 2018-as választások óta (magyarul mióta pénzt kapnak)

Az utóbbi időben erősödés helyett inkább a bomlás jeleit tapasztalhatjuk. Ahogy arról ez a korábbi, (egyelőre még) nyilvános bejegyzés tanúskodik, otthagyta a pártot a korábban MKKP-s színekben politizáló Pálmai Attila, aki Budapest XV. kerületében volt a párt önkormányzati képviselője.

A kommentek alapján a jelenlegi és volt passzivisták igen "eltérő véleményekkel" vonták le a következtetéseket, amely elsősorban pénzzel kapcsolatos vitákra enged következtetni.

Ugyanerre a sorsra jutott Sebő Ferenc elnökségi tag is (pontosabban még 2019-ben kirúgták), illetve Pálmai hozzászólása alapján szintén kirúgták minden tisztségéből és elvették a fizetését Victora Zsoltnak is, aki a 2019-es önkormányzati választáson Zuglóban szerzett listás mandátumot az MKKP színeiben. Információink szerint ő a pártot azonban (még) nem hagyta el.

Ezek kizárólag a számunkra is látható történések, ám az elnökségi tagokig, önkormányzati képviselőkig érő káosz és elégedetlenség semmi esetre sem egy erős csoportosulás jeleit mutatja a szerény vidéki beágyazottsággal egyetemben.

Akik pedig pusztán "poénból, mert nincs más" alapon szavaznának jövőre a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra, azok jobb, ha átgondolják, ugyanis minden bizonnyal egy pár ember busás megélhetését szolgáló balliberális lufiról van csak szó.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »