Pénz beszél – Elveszítheti zsenijét a magyar sakk

Pénz beszél – Elveszítheti zsenijét a magyar sakk

Édesapja megerősítette, egy szerb származású romániai milliárdostól visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot kapott Rapport Richárd.

A 24.hu információi szerint Magyarország elveszítheti a 26 éves, a 2014-es norvégiai sakkolimpián ezüstérmet szerző játékosát, aki román színekben folytathatja pályafutását. Levélben keresték meg a magyar médiának egyébként évek óta nem nyilatkozó játékost, ám cikkük megjelenéséig nem válaszolt arra a kérdésre, valóban román színekben versenyez-e a jövőben – teszik hozzá.

Ugyanakkor minden idők talán legkomplexebb magyar sakkozójának édesapja a lap érdeklődésére megerősítette a médium információit. Rapport Tamás úgy nyilatkozott: „a nemrég befejeződött 2022 Superbet Chess Classic Romania sakkverseny főtámogatója, Sacha Dragic, a Superbet nevű cég szerb származású milliárdos tulajdonosa

Hírdetés

visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot

tett elé, aminek segítségével lehetősége nyílna arra, hogy az elkövetkező években valós esélye legyen a világbajnoki cím elnyerésére. Úgy tudom, Ricsi döntött, és elfogadta az ajánlatát, amely azt is tartalmazza, hogy a jövőben román színekben ül asztalhoz.”

Fia karrierjét egyébként a filmbeli Rockyéhoz hasonlította, aki közvetlen riválisai pazar lehetőségeivel ellentétben nomád körülmények között készült fel a világbajnoki címmeccsére. Mindezt arra vezette vissza, hogy nemcsak Rapport Richárd, de úgy általában a magyar sakk állami és piaci alapú támogatása is messze elmarad a többi sportágéhoz képest. „Olyan, mint egy sivatag: sakkolimpia évében még fel-feltör egy kis víz az oázis mélyéről, amúgy a szárazság az úr.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »