Péniszhez hasonlította a kirgiz lókolbászt, kiutasítják a brit férfit

Vigyázni kell Kirgizisztánban, hogy mit mond az ember a lókolbászról! Börtönbüntetés és kiutasítás is járhat azért, ha az ember becsmérli. Nem vicc, egy brit bányász súlyos hibát követett el azzal, hogy péniszhez hasonlította a kirgizek kolbászát.

A kirgiz hatóságok hétfőn őrizetbe vettek és kiutasítanak egy brit állampolgárt az „ország megsértésére” hivatkozva, amiért az illető becsmérlő megjegyzést tett a kirgiz lókolbászra.

Az egyik helyi aranybányában dolgozó Michael McFeat „bűne” az volt, hogy a Facebook internetes közösségi oldalon a mén nemi szervéhez hasonlította a kolbászt. A kirgiz belügyminisztérium szerint a megjegyzés

felháborodást keltett a bányában, és McFeat kirgiz munkatársai sztrájkba kezdtek a lókolbász becsmérlése miatt.

Hírdetés

A férfi később törölte a posztot a Facebookról, és egy bocsánatkérő üzenetet töltött fel a helyére. Ezt követően megpróbálta elhagyni az országot, de a kirgiz főváros nemzetközi repülőterén őrizetbe vették, majd „Kirgizisztán nemzeti becsületének megsértése” miatt vádat emeltek ellene.

Korábbi jelentések még arról szóltak, hogy akár ötéves börtönbüntetést is kaphat tettéért, de a kirgiz belügyminisztérium hétfőn közölte, hogy egy napon belül kiutasítják a férfit, miután időközben állítólag arra is fény derült, hogy nem rendelkezett tartózkodási engedéllyel.

A Kumtor bánya, ahol Michael McFeat dolgozott, egyébként Közép-Ázsia legnagyobb aranybányája, és a teljes kirgiz export egyharmadát az ottani termelés adja.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »