Péni István aranyérmes összetett puskában

Péni István aranyérmes összetett puskában

465,3 körrel diadalmaskodott Újdelhiben.

A légpuskában szerzett keddi ezüstérme után Péni István szerdán megnyerte a férfi puskások „királyszámát”, az 50 méteres összetett viadalt a sportlövők Újdelhiben zajló világkupadöntőjén. A sikeréért 5000 eurót kapott.

Az indiai viadalon 50 méteren az év 12 legjobb lövője léphetett lőállásba. Az alapversenyben 3×20 lövést adtak le a puskások és az UTE többszörös Európa-bajnok klasszisa 592 kört ért el, amivel a harmadik helyen jutott a fináléba.

Hírdetés

A nyolcas döntőben Kissné Oroszi Edit tanítványa parádésan versenyzett, már az első, térdelő testhelyzetű 15-ös sorozat után több mint egy körrel vezetett, amit fekvőben tovább növelt, a tíz álló helyzetű lövést követően pedig már közel négy kör volt az előnye.

A 40. lövés után ketten kiestek, majd onnantól lövésenként búcsúzott az utolsó helyen álló. Péni Istvánnak a kiesés miatt nem kellett aggódnia, sőt, sokáig a világcsúcsra is volt esélye, a 43. és 44. lövése viszont alacsony kilences lett, ezzel pedig a rekorddöntés lehetősége meghiúsult. A győzelme viszont így sem forgott veszélyben, utolsóra ráadásul 10,6 kört ért és végül 465,3 körrel diadalmaskodott, 1,1 körrel megelőzve a cseh Jiri Privratskyt.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra világkupadöntőt nyertem. Az alapverseny és a döntő is remekül sikerült. Már az alapversenyben látszott, hogy jó formában vagyok, rengeteg belső, nagy tízest lőttem. Így magabiztosan álltam be a döntőre, ahol már a térdelő után volt egy masszív előnyöm a másodikhoz képest, amit fekve meg tudtam duplázni. Az álló végén egy kicsit kiengedtem, de még így is több, mint egy körrel tudtam nyerni ebben az erős mezőnyben” – mondta a hazai szövetségnek Péni.

A szerdai napon a nők sportpisztoly számát is megrendezték, melynek alapversenyéből az olimpiai bronzérmes Major Veronika 593 körös kiemelkedő eredménnyel az első helyen jutott a döntőbe, ott azonban 11 lövéssel a nyolcadik helyen zárt. A győzelmet a német Josefin Eder szerezte meg 36 találattal, a második francia Camille Jedrzejewski 35, míg a harmadik kínai Feng Szi-hszüan 31 találatot ért el.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »