Penésszel hirdeti hamburgerét a Burger King

Penésszel hirdeti hamburgerét a Burger King

(Fotó: YouTube)

A Burger King gyorséttermi lánc szerdán rendhagyó kampánnyal, egy penészes hamburgerrel jelentette be, hogy a Whopper névre keresztelt szendvicse ezentúl nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat.

Szerdán a gyorséttermi óriás globális hirdetési kampányt indított, amelyben ikonikus Whopper szendvicsét szőrös kékesszürke penész borítja. A reklám üzenete: a márka mérföldkövet ért el azáltal, hogy eltávolította a mesterséges tartósítószereket a szendvicsből az Egyesült Államok több mint 400 étteremében, és az év végéig minden Burger King egységben így tesz majd.

Hírdetés

Ezzel egy időben a cég bejelentette, a termékei több mint 90 százaléka mentes a mesterséges ízesítőktől, színezékektől és tartósítószerektől, míg az élelmiszerek összetevői közt egyáltalán nem található nátrium-glutamát, illetve magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup – írta a Washington Post.

A kampány részeként a Burger King egy 45 másodperces videót tett közzé, melyen azt mutatja be, miként bomlik le a Whopper szendvics 34 nap alatt. Az élelmiszer-rothadás révén való hirdetés és értékesítés teljesen újszerű megközelítés, ám jól körvonalazza, hogy merre halad az élelmiszerek és a gyorséttermek világa.

A többi gyorsétteremlánc is hasonló úton halad, a McDonald’s először 2016-ban távolította el a tartósítószereket a chicken nuggets termékeiből, majd 2018 szeptemberében bejelentette, hogy az Egyesült Államokban a klasszikus hamburgerei nem tartalmaznak többé mesterséges tartósítószereket, ízesítőket és színezékeket.

A Panera Bread 2015-ben közölte, hogy eltávolítja a mesterséges adalékanyagokat mind a 2000 egyesült államokbeli étterméből. A kitűzött célt 2017-ben érte el, éppen azután, hogy a Chipotle Mexican Grill – őket megelőzve – bejelentette: az egyetlen márkává vált az országban, amelynek egyetlen összetevőjében sincs hozzáadott színezék, ízesítő vagy tartósítószer.

A gyökeres változások kiváltó oka a fogyasztói preferencia. Az utóbbi években az amerikaiak gyakran választották inkább azokat a termékeket, melyek mesterséges anyagok hozzáadása nélkül készültek. Ez a gyártók részéről olyan abszurditásokhoz vezetett, mint a gluténmentes víz, a koleszterinmentes gumicukor és a GMO-mentes narancslé.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »