Pellegrini: egy súlyosan zavarodott ember tönkretette Szlovákiát

Pellegrini: egy súlyosan zavarodott ember tönkretette Szlovákiát

A Hlas-SD ismételten felszólít minden felelősségteljes parlamenti képviselőt, hogy a parlament szeptemberi ülésén az alkotmány módosításával tegyék lehetővé az előrehozott választások megtartását, közölte a párt szóvivője, Patrícia Macíková.

„A koalíciós tárgyalások csődje bizonyította a kiábrándító tényt, hogy nincs erő, mely Igor Matovičot kibillenthetné a miniszteri székéből. Szlovákia polgárainak kilencven százaléka okkal nem bízik Matovičban, ennek ellenére nincs egyetlen politikai vagy alkotmányos eszköz arra, hogy megszabaduljunk a rossz és a destrukció említett mesterétől“ – mondta a Hlas-SD vezetője, Peter Pellegrini, aki szerint a koalíció csődje megmutatta, hogy az ország öt millió polgára már két és fél éve kénytelen úgy táncolni, ahogy Igor Matovič fütyül.

Hírdetés

Mivel az SaS Igor Matovič kormányból való távozására vonatkozó feltétele nem teljesült, az SaS végleg távozik a koalícióból és a kormányból, jelentette ki pénteken a koalíciós pártok képviselőivel lezajlott találkozója után a párt elnöke, Richard Sulík, hozzátéve, hogy jövő héten szerdán az SaS négy minisztere benyújtja lemondását és a koalíció lemond húsz parlamenti szavazatról.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »