Pellegrini a kötelező oltásról: Szlovákiában nincs diktatúra

Pellegrini a kötelező oltásról: Szlovákiában nincs diktatúra

A koronavírus-járvány fenyegető harmadik hullámával összefüggésben ideje megvitatni, hogy vannak-e az államon belül olyan pozíciók, melyek elengedhetetlenül szükségesek annak működéséhez, jelentette ki a JOJ televízióban Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter.

A továbbiakban úgy vélekedett, hogy ezzel összefüggésben van létjogosultsága arról beszélni, hogy emberek bizonyos csoportjai számára kötelezővé tegyék az oltást. Mint mondta, ezzel összefüggésben

„Tudjuk, hogy az oltás szükséges, ebben biztosan megegyezünk” – mondta Kolíková, hozzátéve, hogy ezzel összefüggésben meg kell vitatni mindennek az alkotmányos keretét. „Azt, hogy megkövetelhetjük-e, hogy valaki akarata ellenére beoltassa magát, s ha ezt nem hajlandó megtenni, milyen szankciókat alkalmazhatunk” – így a miniszter asszony.

Hírdetés

„Mi nem vagyunk diktatórikus rendszer, ezt nem lehet kötelezővé tenni. Hogyan birkóztunk meg a második hullámmal?” – tette fel a kérdést, majd válaszként hozzátette: annak ellenére, hogy bár a második hullám alatt alacsony volt a beoltottak aránya, az állam mégis működött.

Az oltás kötelezővé tétele Pellegrini szerint csak még nagyobb ellenérzést váltana ki az emberekben. „Még kevesebben akarnák magukat beoltatni. Nem tudom elképzelni, honnan lenne erre jogalap?” – jelentette ki.

(NZS/Felvidék.ma/Parlamentné Listy.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »