Példátlan húzás a görög MLSZ-től, a focinak vége

Példátlan húzás a görög MLSZ-től, a focinak vége

Határozatlan időre felfüggesztették Görögországban a profi futballbajnokságokat.

A kormány szerdai döntésének hátterében a folyamatos szurkolói rendbontások állnak. Legutóbb vasárnap a Panathinaikosz-Olimpiakosz rangadón özönlötték el a drukkerek a pályát és csaptak össze a rendfenntartókkal, amellett a hazai gárda drukkerei pirotechnikai eszközökkel, kövekkel, üvegekkel dobálták meg a Megyeri Balázst is foglalkoztató vendégcsapat híveit.

Ezt követően kedden a görög élvonalbeli bajnokságot szervező labdarúgóliga ülése botrányos körülmények között ért véget, ugyanis összeverekedett egymással az Olimpiakosz és a Panathinaikosz egy-egy képviselője.

A korábbi válogatott kapus, Vaszilisz Konsztantinu, a Panathinaikosz alkalmazottja az állát és az ajkát fogva hagyta el a termet, elmondása szerint megütötte őt a pireuszi klub egyik biztonsági embere.

Jorgosz Borovilosz, a liga elnöke azt mondta, a kormány hamarosan kivizsgálja az esetet, addig a bajnokságokat felfüggesztették.

Nekünk jó hír a görög zavar

Ismert, az edzőváltáson átesett görög futballválogatott egy Eb-selejtezős sorozatban szerepel a magyarral, és március 29-én össze is csap a két alakulat. Amennyiben a görögök nem nyernek, elbúcsúzhatnak 2016-os Eb-álmaiktól, a Dárdai Pál vezette csapat célja szerényen csak annyi, hogy ne kapjon ki a görögöktől és később a finnektől sem.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »