Példátlan: a Zsidó Távirati Iroda megvédi Lengyelországot!

Példátlan: a Zsidó Távirati Iroda megvédi Lengyelországot!

JTA

A Jewish Telegraphic Agency ezzel a címmel jelentette meg cikkét: „Lengyelország nem az egyetlen ország, amely igyekszik rendszabályozni, hogy mit szabadjon mondani a holokausztról”

„2015-ben Ukrajna elnöki törvényt írt alá, amelynek bírálói szerint megfojtja a vitát a II.  világháború eseményeiről  és fehérre mossa a holokauszt helyi előkészítőit.”

A 2538-as számú törvény szerint bűncselekményt követ el, aki a kommunistaellenes partizánok emlékét megsérti. és ünnepli az ilyen harcosok örökségét, beleértve „olyanokét, akik számtalan zsidó és lengyel állampolgárt öltek meg, miközben együttműködtek a Németországgal”.

De ennek szinte semmilyen nemzetközi visszhangja nem volt – ellentétben a lengyel törvénytervezettel, amelyet kedden írt alá az elnök.

A két törvény hasonló, de Ukrajna esetében semmi nem történt, ami összehasonlítható lenne a lengyel visszhanghoz, mondta Edvard Dolinszki, az Ukrán Zsidó Bizottság elnöke, aki hozzátette, egyértelmű, hogy  itt a geopolitikai szól bele az ügybe, azaz Oroszország ügye, a populizmus, a tudatlanság és a megoldatlan nemzeti traumák.

2010-ben Litvániában – ahol a náci kollaboránsok gyakorlatilag teljesen kiirtották a negyedmilliós ottani zsidó közösséget – módosították a büntetőtörvénykönyvet és maximálisan két év börtön kiszabását tették lehetővé bárkinek, aki „tagadja vagy súlyosan alábecsüli” a népirtás bűnét, beleértve azokat a bűntetteket, amelyeket a Szovjetunió vagy a náci Németország követett el.

Hasonló törvényt hoztak Lettországban, 2014-ben. Ott maximum öt évet kaphat, aki tagadja, hogy Lettország vagy a lett nép ellen bűncselekményeket követtek el, miközben a törvény egyetlen szóval nem említi azt, hogy lett SS önkéntesek ölték meg az ország 70 000 zsidója csaknem mindegyikét.

Hírdetés

Joseph Koren, a Lettország Nácizmus Nélkül nevű csoport elnöke kijelentette, a világ tele van russzofób érzelmekkel és az nemzetközi hallgatást jelent az Oroszországgal konfliktusban lévő országokkal kapcsolatban.

Ráadásul „Raimonds Vejonis lett elnök a múlt héten végső jóváhagyását adta egy olyan törvényre, amely pénzbeli segítséget ad valamennyi II. világháborús veteránnak, beleértve SS  önkénteseket, akik zsidókat gyilkoltak le.”  

/Ez óriási mondat és az Orbán-kormány illetékeseinek fel kellene dugniuk minden olyan mocskos amerikai és egyéb hivatalos tetű fenekébe, aki Horthy Miklós kormányzó vagy Hóman Bálint ügyében játssza meg magát./

És:

„Lettország a világ egyetlen olyan országa, amelyben évente masíroznak SS veteránok, ami a hatóságok jóváhagyásával történik az ország nemzeti ünnepén a főváros köz pontjában – olykor fősodratú politikusok részvételével.” (Hogy erről a mi közszolgálati tévénk miért nem készít helyszíni közvetítést, szintén nem tudjuk.)

És:

„Tavaly az ukrajnai Lviv közelében lévő Kalus város vezetése úgy döntött, hogy egy utcát Dmitro Paliivról, az SS 14-ik Gránátosok Hadosztályának a parancsnokáról, akit az első galíciainak is ismernek”.

(És nálunk Barack Hussein Obama belepofázik, hogy Hóman Bálintnak legyen-e szobra?)

És:

„Az ukrán állami televízió egy perces csendet iktatott be első ízben tavaly Szimon Petljuráért, azaz azon nacionalistáért, akit egy zsidó kommunista megölt, amiért Petljura szerepet vállalt 35 – 50 ezer  zsidó meggyilkolásában 1918 és 1921 közötti pogromok sorában, amikor Petljura az Ukrán Népköztársaság vezetője volt”.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »