Példa nélküli fordulat: a NYT nekiment Merkelnek migránsügyben

Példa nélküli fordulat: a NYT nekiment Merkelnek migránsügyben

nyt

és a Forbes (!) békülést sürget Moszkvával

 

THE NEW YORK TIMES

Ilyenre még nem volt példa: a vezető amerikai lap a németországi migráció ellen emeli fel szavát igen keményen „Németország az összeomlás szélén” című cikkében, amelyben ilyen mondatok is szerepelnek: „Ha ön azt hiszi, hogy egy idősödő, evilági és eddig leginkább homogén társadalom várhatóan békésen olvaszt magába egy ilyen méretű és ekkora kulturális eltérést mutató migránstömeget, akkor fényes jövő várja a mai (német) kormány szóvivőjeként. És ön bolond is”, írja Ross Douthat, a NYT újságírója, aki azt ajánlja, zárják le a német határt és kezdjék meg a fiatalemberek szisztematikus deportálását. „Ez azt jelenti, hogy feladnák azt a szeretett illúziót, mely szerint a német múlt feloldozható a jelen felelőtlen humanitarianizmusával. És azt jeleneti, hogy Angela Merkelnek távoznia kell azért, hogy országa és az alárendelt kontinense elkerülhesse túl nagy ár fizetését (a kancellár) fennkölt oktalanságáért.”

 

FORBES

És akkor még egy „ilyen még nem volt” cikk: az Egyesült Államok legbefolyásosabb üzleti magazinja ezzel a címmel jelentett meg cikket: „Törökország kibékül Oroszországgal: Amerikának is be kellene fejeznie a hidegháborút Moszkvával”. 

 

FREIE WELT

Ylva Johansson, svéd szociáldemokrata miniszter asszony migránsokat „ha szükséges, akár erőszakkal is” deportálni akarja Svédországból. Az ok az, írja a német portál, hogy sok migráns feketén dolgozik, mert nem akarják regisztráltatni magukat attól való félelmükben, hogy el kell hagyniuk az országot. Svédország így 7 milliárd eurónak megfelelő összegű adótól esik el, ami az ország teljes adóbevételének négy százaléka.

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

„Menekültválság: a németek elveszítették bizalmukat a kormányban” címmel német gazdasági-politikai hírportál egy új tanulmányról számol be, amely szerint a megkérdezettek kétharmada úgy véli, a német politikusok nem nőttek fel feladataikhoz és úgy gondolják,  hogy a hatóságok nem tudnak megbirkózni a rájuk eső teherrel. Az R + V-Infocenter tanulmány vezetője szerint ez „katasztrofális ítélet a politikai osztály fölött”. Az aggodalmi index ugrásszerűen nőtt 10 százalékkal a tavalyihoz képest és most 49 %-ot ért el, ami „rendkívül magas szint”. Jelentősen nőtt a terrorveszélytől való félelem. Minden eddigieknél többen tartanak attól is, hogy további migrációval nőni fog a németek és a Németországban élő külföldiek közötti feszültség. Míg a korábbi években az embereknek a leginkább pénzügyi helyzetük, egészségük és a környezet jelentett aggodalmat, most ezeket átvette a terrortól, szélsőségességtől és az uniós eladósodási válságtól való félelem.

*             *             *

Christian Schmidt német mezőgazdasági miniszter azt követeli az EU-tól, hogy kössön külön szabadkereskedelmi megállapodást Nagy-Britanniával. Az Egyesült Királyság fontosabb piacot jelent a német gazdaságnak Oroszországnál, jegyzi meg a cikk. (A Brexit előtti időkben brüsszeli hivatalos helyeken azt hangoztatták, hogy Nagy-Britannia kilépése  esetén nem lehet az országgal szabadkereskedelmi megállapodást kötni.)

 

Hírdetés

TIROLER TAGESZEITUNG

A német kormány most először népirtásnak ismerte el a ma Namíbiában élő herero és nama törzsek tagjainak lemészárlását, írja az osztrák regionális lap a Frankfurter Rundschau mai számában lévő írásra hivatkozva. A gyarmati német kormány becslések szerint mintegy százezer hererót és namát ölt meg. (Miután fajilag nyilván alacsonyabb rendű áldozatokról van szó a Merkel-félék szemében, kárpótlásuk szóba se jött a német kormány részéről.)

 

UNSER MITTELEUROPA

A magyarországi népszavazásra tekintettel a német kereszténydemokrata párti (CDU) Elmar Brok, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke (az EP-politikusok közül a legszolgaibb neokon) attól óvta az EU tagországait, hogy ne tegyék működésképtelenné az Uniót a referendumokkal. „Ha mindegyik EU-ország egy kellemetlen témában referendumot rendez, az EU nem működhet”, jelentette ki Brok. Azzal vádolta a magyar miniszterelnököt, hogy a menekültkérdésben nem viselkedik szolidárisan és hogy meg akarja akadályozni 160 000 menekültnek az eldöntött szétosztását Olaszországból és Görögországból a többi tagállamokba. De ez nem fog neki sikerülni, tette hozzá a neokoncseléd.  Azt mondta: „Orbán Viktor a népszavazással erős emberként, hősként akarja magát bemutatni. Ez befelé és kifelé csak propaganda”. Ami nem teremthet iskolát az EU-ban, mert „ha mindenki hős akar lenni, akkor senki nem az”.

 

POLITICO

Martin Schulz elnöki agóniái” címmel az amerikai hírportál európai kiadása azt írja, Jean-Claude Junckeren kívül szinte senki nincs, aki azt szeretné, ha Martin Schulzot 2017 januárjában meghosszabbítanák európai parlamenti elnöki székében. Juncker kiállt a meghosszabbítás mellett úgy, hogy Schulzot barátjának nevezte, ami többeket feldühített. Manfred Weber, a parlament néppárti frakciójának vezetője kijelentette, hogy pártja ragaszkodik azon megállapodáshoz, melynek értelmében néppárti elnök veszi át az irányítást a hivatalában amúgy is már egy további terminusra meghosszabbított Schulztól. Majd Junckernek odavágva azt mondta, az Európai Parlament választja meg elnökét, és az Európai Bizottság elnökét is, nem pedig megfordítva.

 

THE GUARDIAN

Észrevétlenül beléptünk a posztkapitalista érába. A további változás szívében az információs technológia, az új munkavégzési módok és a megosztásos gazdaság van. A régi módozatok eltűnése hosszan fog tartani, de itt az idő, hogy utópisták legyünk, írja a brit lap hatalmas terjedelmű esszéjében.

 

JTA

A dallasi rendőrgyilkos, írja a zsidó távirati iroda, több antiszemita fekete militáns csoport tagja, illetőleg szimpatizánsa. Így az Új Fekete Párduc Párt tagja is volt, amely (a Soros-támogatást élvező) Southern Poverty Law Center szerint erősen rasszista és antiszemita szervezet.

 

RUSSIA TODAY

Ukrán belügyminiszter: meg tudnám semmisíteni Kijev külföldi támogatását egy médiabombával” címmel a globális tévéállomás arról tudósít, hogy mit mondott az ukrán belügyminiszter azt követően, hogy a napokban lemondott  Ajvarasz Abromaviciusz gazdasági miniszter, mert „nem akar része lenni Ukrajna kifosztásának” a korrupt politikusok által. Lépése politikai válságot váltott ki. A belügyminiszter azt mondta, olyan információi vannak, amelyek nyilvánosságra hozatala eredményeként Ukrajna  külföldi szponzorai leállnának az ország támogatásával. Abromaviciusz lemondása nyomán az IMF közölte, felfüggesztheti a több milliárd dollár hitelkeretet, ameddig nem indul meg valódi harc a korrupció ellen.

*             *             *

A franciaországi Nizzában arabok fenyegettek, majd egyikük megvert egy bárpultos lányt, amiért ramadán hónapjában alkoholt szolgált ki. Ketten nyomultak be a bárba, mondta a bántalmazott nő. Az egyikük azt mondta, „ha Isten lennék, felakasztottalak volna”. Majd távoztak, és utána jött vissza az egyikük, aki arcon vágta és egy ütéssel a földre küldte. A tunéziai származású báralkalmazott elmondta, hogy míg Tunéziában ugyanezt bántatlanul tehette, Franciaországban veréssel kellett szembenéznie.

 

DER SPIEGEL

Hollande francia elnök azt ígérte, nem lesz olyan procc, mint elődje Sarkozy. Most pedig egy francia lap kiderítette, hogy havi 9895 euró fizetésért tart magának házi fodrászt, írja a német hetilap portálja.

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »