Pegida-tüntetés: "gyengeelméjű, aki nem veszi észre, hogy összekapcsolódik az iszlám, a terror és a jelenlegi menekültpolitika"

A megjelentek pontos számáról a rendőrség nem közölt adatokat, de a drezdai műszaki egyetem (TUD) diákjainak egy csoportja videófelvételek elemzése alapján mindig készít létszámbecslést a mozgalom szokásos hétfő esti felvonulásairól. Szerintük ezúttal 9-12 ezer ember vehetett részt a demonstráción.

A résztvevők száma nem változott lényegesen az utóbbi három tüntetéshez képest, amelyeken rendre 8-12 ezren vettek részt a becslések szerint.

A Pegida a Charlie Hebdo című lap párizsi szerkesztősége elleni januári terrortámadás utáni első tüntetésén 18-20 ezer embert vitt az utcára.

Hírdetés

Német hírportálok beszámolói szerint a hétfő esti tüntetés fő szónoka, Siegfried Däbritz egyebek között annak a véleményének adott hangot, hogy a múlt héten pénteken történt párizsi merényletek azt jelentik, hogy háború indult a demokrácia ellen, és ez a háború annak a bevándorlási politikának a következménye, amely meghív hozzánk a miénktől merőben különböző kultúrájú embereket.

A szónok hozzátette: gyengeelméjű, aki nem veszi észre, hogy összekapcsolódik az iszlám, a terror és a jelenlegi menekültpolitika.
A tömegben sok transzparens volt látható, az egyiken Angela Merkel kancellár arcképe apáca fejfedőben és gallérban volt látható, és a kép fölött az a felirat állt, hogy "Mutter Terrorosia".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »