Pedók és homokosok

Van-e kapcsolat a pedofília és a homoszexualitás között? Ez a kérdés jelent meg a magyar nyilvánosságban.

Nos, a válasz igen és nem is, attól függ hogyan nézzük.

De először is tisztázzuk a pedofília nem gyerekek iránti erőszakot jelent, hanem felnőtt által serdületlen gyerek iránt érzett nemi vágyat – a “serdületlen” szó nagyon fontos, mert aki pl. egy fejlett, serdült 13 éves lány iránt érez ilyet, az nem pedofil.

Hírdetés

Olyan értelemben a két beteges nemi vágy – a pedofília és a homoszexualitás – között nincs kapcsolat, hogy egyikből következne a másik. Egy átlag homokost ugyanúgy nem érdeklik a kisegyerekek szexuálisan, ahogy az átlag heterót se.

Ami viszont érdekes: a pedofilok között felülreprezentáltak a homokosok. Egy amerikai tanulmány – Kurt Freund, Robin J. Watson – The Proportions of Heterosexual and Homosexual Pedophiles Among Sex Offenders Against Children: An Exploratory Study – szerint míg a teljes felnőtt lakosság körében a heteroszexuális-homoszexuális arány 20:1, azaz emberek kb. 95 % heteroszexuális, míg 5 %-a homoszexuális, addig a pedofilok között az arány 11:1, azaz a pedofilok 83 %-a heteroszexuális, míg 17 % homoszexuális.

Természetesen a pedofilok zöme így is heteroszexuális. Ezt mutatja a leleplezett gyerek elleni nemi erőszak statisztikája is: a gyerekek elleni szexuális bűncselekményeknél a lány:fiú arány 2:1. Ennek az aránynak a magyarázata: az elítélt elkövetők 85 %-a férfi (persze tudni kell, ezek zöme nem pedofil, csak az USA-ban a 14-17 évessel való szex is nemi erőszak bűncselekménynek számít, lásd 25 éves tanár bácsi és 17 éves diáklány).


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »