Pedagógusokkal épít közösséget az NMHH

Október 25-én kezdte meg a munkát az újmédia-pedagógia képzés második évfolyama. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) közös kezdeményezésének célja, hogy a felvételt nyert résztvevők a fiatalok és a családok médiaértését, digitális tudatosságát támogató szakemberekké váljanak – jelentette a Gondolának az NMHH.

„A magyar pedagógusokkal olyan tudásközösséget építünk, amely segít a diákoknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és sikeresen megküzdeni a digitális élet kihívásaival” – mondta Koltay András, az NMHH elnöke köszöntőjében.

Hírdetés

A képzést korábban elvégzett huszonhat tanár és pszichológus már az NMHH által szervezett net-coach tanácsadói közösségben segíti az NMHH és az iskolák közös törekvéseit. A net-coach-ok előadásokat tartanak, illetve tanácsadást végeznek a fiatalok médiaértését és a médiatudatos szülői nevelést támogatva.

„A Net-Coach Program a világháló metaverzumában ösztönző, továbblépésre sarkaló motor, értő és segítő támasz egyszerre” – jelentette ki az AVKF rektora a megnyitón. Gloviczki Zoltán elmondta, az AVKF küldetésének tekinti, hogy az újmédia veszélyeivel és lehetőségeivel megismertesse a szélesebb közönséget.

Az NMHH szakemberei által kidolgozott Net-Coach Program oktatási bázisaként szolgáló képzés a gyermekekkel a mindennapi munkájuk során foglalkozó szakembereket kívánja támogatni, hatékony segítséget nyújtva a családoknak, iskolai közösségeknek az online térben jelen levő kihívások kezeléséhez. A második évfolyamban részt vevő 30 fő képzése decemberig tart, felkészítésüket a képzés sikeres teljesítéséhez az első évfolyamban végzett mentorok is segítik. A képzést sikeresen elvégzők a net-coach-közösség tagjává, vagyis a médiaértést, digitális tudatosságot elősegítő szakemberekké válhatnak– zárul a Gondolához eljuttatott NMHH-jelentés. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »