Pčolinský azzal számol, Čaputová még a húsvéti ünnepek előtt eldönti, hivatalnokkormányt nevez-e ki

Pčolinský azzal számol, Čaputová még a húsvéti ünnepek előtt eldönti, hivatalnokkormányt nevez-e ki Mészáros Richárd2023. 04. 02., v – 13:26

Jana Bittó Cigániková (SaS) szerint, ha Roman Mikulec (OĽaNO) ügyvezető belügyminiszter valóban visszaélt a hatalmával, az órási problémát jelent.

Hírdetés

Peter Pčolinský (Sme rodina), a parlament alelnöke szerint, ha Roman Mikulec (OĽaNO) ügyvezető belügyminiszter valóban az Európai Uniót és a NATO-t érintő dokumentumokat vizsgált át, arról tanúsítvánnyal kell rendelkeznie. Hozzátette, Mikulec esetleges visszahívásáról, vagy egy hivatalnokkormány kinevezéséről Zuzana Čaputová államfőnek kell döntenie. „Feltételezem, hogy az elnök asszony még a húsvét előtt meghozza a döntését” – jelentette ki Pčolinský az RTVS O 5 minút 12 című vasárnapi műsorában.

Jana Bittó Cigániková (SaS) úgy véli, ha Mikulec visszaélt a hatalmával, az óriási problémát jelent. Szerinte ha Čaputová több tárcavezető menesztését fontolgatja, észszerűbb lenne a teljes kabinetet menesztenie, és egy hivatalnokkormányt kineveznie. „El tudom képzelni, hogy az SaS ezt a döntést támogatná” – fűzte hozzá.

Miroslav Kollár (Demokraták) szerint a hivatalnokkormány kinevezése „több káoszt, mint békét” hozna az országnak. Szerinte a problémák forrása nem a kormány, hanem a parlament.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »