Pazar kastélyban szálltak meg Rogán Antalék

Pazar kastélyban szálltak meg Rogán Antalék

Mándokon, a Forgách Kastély elnöki lakosztályában szállt meg a kvótareferendum hétvégéjén Rogán Antal és családja – értesült a Magyar Nemzet.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartott esküvőre látogatott el, ahova – több napilap beszámolója szerint – egy helikopter szállította a családot. Az élményhétvége bizonyosan drága mulatság volt, ugyanis az óránként körülbelül negyedmillió forintba kerülő forgószárnyas mellett Rogánék az előkelő lakosztályért is borsos árat fizethettek.

110 ezer éjszakánként

Az impozáns hotel weboldala szerint 110 ezer forintba kerül éjszakánként a Rogán Antalék által is kibérelt elnöki lakosztály. A szobákat intarziás tölgyfa parkettával burkolták, és kézi csomózású keleti szőnyeg borítja a padlókat. A 75 négyzetméteres apartmanban két ultra HD tévé gondoskodik a vendégek szórakozásáról. Továbbá minibár és „exkluzív kivitelezésű, baldachinos fürdőszoba” biztosítja a kényelmet. Ezenkívül a vendégek a hotel fürdő- és wellnessrészlegét is igénybe vehetik, ahol minden megtalálható, ami a luxuskörnyezethez és a pihenéshez szükséges – olvasható a kastélyszálló weboldalán.

„Én parasztgyerek vagyok”

Rogán Antal fényűzése nem először kerül a sajtóhírek homlokterébe. A miniszter már ingatlanjai, de több százezer forintos Louis Vuitton táskája miatt is – amit már eladott – magyarázkodásra kényszerült. Mindez azért is érdekes, mert a tárcavezető többször hangsúlyozta egyszerű származását; az Index.hu kérdésére például korábban úgy reagált: „Urizálni csak úri gyerekek tudnak. Én parasztgyerek vagyok, annak születtem.”

Hírdetés

Ehhez képest a Népszabadság tegnap megírta, hogy a Rogán família luxushelikopterrel utazott a hét végén egy szabolcsi lakodalomba. Rogán Antal felesége ugyanis barátnője a TV2 szappanoperájából ismert, azóta az RTL Klubnál dolgozó Szabó Zsófinak.

Letagadta a valóságot

A Bors és a Népszabadság közölt tegnap fényképeket a miniszter családjáról a budaörsi repülőtéren. Ezeken az látható, hogy a Bell 206-os típusú helikopterből kiszálló Rogán családra egy német rendszámú luxus-Mercedes várakozik. A fotókat látva a Népszabadság megkereste Rogánt is arról érdeklődve, igaz-e, hogy helikoptert is igénybe vettek ahhoz, hogy eljussanak az esküvőre. A politikus azt válaszolta, hogy minden bizonnyal összetévesztették valakivel, ilyen nem történt, sőt perrel fenyegette azokat, akik közlik az információt. A lap ezután elküldte a miniszternek a bizonyító erejű fényképeket is, ám erre Rogán már nem reagált.

A helikoptert üzemeltető társaság szerint azonban valóban a Rogán családot szállította a forgószárnyas, ám azt állítják, az utazás nem került pénzbe a családnak. Erről a cég tulajdonosa nyilatkozott a Borsnak. Mint mondta, ő ajánlotta fel Rogán Cecíliának, hogy visszahozza őket Mándokról, az esküvőről, hogy ne kelljen a kisfiukkal éjszaka utazniuk. Cége ugyanis a Nakama & Partners Kft. ügyfele, amelynek Rogán Cecília a tulajdonosa. Megállapodásuk szerint az út költségeit a két cég barterezi el egymással. Ez a szívesség kifejezetten Cecíliának szólt, akit személyesen is ismer, nem a férjének – közölte.

Habony is szívesen helikopterezget

A kormányzathoz szorosan kötődő személyek szívesen vesznek részt helikopteres túrákon. A 444.hu számolt be arról, hogy Habony Árpád kormányközeli tanácsadó és barátnője nevére még tavaly foglaltak le egy közel egymillió forintba kerülő hongkongi helikopteres városnézést. A Habony nevére szóló foglaláshoz egy e-mail címet és egy telefonszámot is megadtak. A szám és az e-mail gazdája egy Jonathan Chan nevű hongkongi bankár, aki többek között a VAL Consulting cég egyik igazgatója. A bankár neve szerepelt a magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó Hungary State Special Debt Fund egyik dokumentumán. Továbbá Rogán Antal, a kötvényüzlet egyik fő kormányzati támogatója korábban őt nevezte meg a Kajmán-szigetekre bejegyzett vállalkozás egyik tulajdonosaként. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »