PayPal-t használ? Legyen óvatos!

PayPal-t használ? Legyen óvatos!

A PayPal nevében ismeretlenek hamis e-maileket küldenek ki a felhasználóknak, aki pedig óvatlanul kattint, és a valódinak tűnő bejelentkezésnél megadja adatait, annak megpróbálnak pénzt leemelni a számlájáról.

A csalók adathalász levelükben azt írják, hogy a PayPal-fiókot valamiért részben zárolták, és nem minden funkció érhető el, de nem részletezik, hogy pontosan mi történt és miért, hogy minél többen kattintsanak a hamis linkekre. Egyébként már a levél feladója sem stimmel.

Hogyan lehet védekezni?

Hírdetés

Érdemes bekapcsolni a Gmailben az eredeti feladókat külön ikonnal jelölő funkciót, ezt a Beállítások -> Labs fülön tehetjük meg (vagy ide kattintva), mindjárt ez az első kiegészítő, „Hitelesítési ikon azonosított feladóknak” néven, itt olvashatnak róla bővebben. A program egyébként az eBayt és az Amazont is ismeri, magyar feladókat viszont nem.

Érdemes még bekapcsolni a kétlépcsős beléptetést is a PayPalnél, amit (bejelentkezés után) ezen a linken tehetünk meg.

Ez pontosan ugyanúgy működik, mint a banki rendszereknél: ilyenkor az oldal belépés után még sms-ben is küld kódot, amit meg kell adnunk, így akkor sem férhetnek hozzá a fiókunkhoz, ha a felhasználónevet és a jelszót megszerezték.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »