Paul Craig Roberts: Mit lehet tenni? (Az elmúlt napok legjobb cikke)

Paul Craig Roberts: Mit lehet tenni? (Az elmúlt napok legjobb cikke)

https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/30/can-done-paul-craig-roberts/

„Európától függ, hogy a Föld nukleáris Armageddonban pusztul-e el”

Az európai kormányok nem értik, hogy mekkora hatalmuk van abban, hogy megmentsék a világot Washington agressziójától, kezdi Paul Craig Roberts professzor, Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, a Wall Street Journal egyik volt vezető  szerkesztője cikkét.

Ennek az oka az, hogy a nyugati-európaiak hozzászoktak, hogy a II. világháború vége óta Washington vazallusai legyenek, és a kelet- és közép-európaiak elfogadták hűbéri alávetettségüket Washingtonnak  a Szovjetunió összeomlása óta. A vazallusi státusz kifizetődik, ha nem számolják az összes költséget.

A kelet- és közép-európaiak azzal, hogy csatlakoztak a NATO-hoz, lehetővé tették, hogy Washington katonai jelenlétét az orosz határok mellé telepítse. Ami pedig azzal a hamis érzettel ruházta fel Washingtont, hogy Oroszországot is vazallusi állam létébe tudja kényszeríteni.

Elfeledve a történelem két legnagyszerűbb katonaságának, a  napóleoni hadseregnek és a német Wehrmachtnak a sorsát, nem vonják le a tanulságot: ne menj neki Oroszországnak.

„De Washington ezen önhitt idiotizmusában már megkezdte részleges menetelését az ukrajnai puccsal és Szíriában a katonai állások elleni támadásokkal.”

Ami ezt meg tudja állítani a háború felé menetelésében, az Közép-Európa azon döntése lenne, hogy ne soroljon be Washington agressziójának segítői közé.

Európában semmiféle jó nem származik abból, hogy a NATO-ban van.

Az európaiakat nem fenyegeti az orosz agresszió, de az Oroszország elleni washingtoni agresszió nagyon is. „Ha az amerikai neokonzervatívok és izraeli szövetségeseknek sikerül kiprovokálniuk egy háborút, egész Európa elpusztulna. Örökre.”

Hírdetés

De mi a baj az európai politikusokkal,  hogy vállalnák ennek kockázatát?

Európa még mindig gyönyörű hely hagyományából fakadóan építészetileg, művészetileg és intellektuálisan. És egy múzeumot nem szabad elpusztítani. Ha Európa felszabadul hűbéri státusza alól, visszatérhet a kreatív lét útjára.

„Európa már most szenved gazdaságilag Washingtonnak az Oroszország elleni, Európára kényszerített szankciói miatt és azért, mert nem európaiak milliói szabadulnak rá az európai országokra, ugyanis ők Washingtonnak a muzulmán népek elleni illegális háborúi elől menekülnek. Melyek olyan háborúk, amelyeket Izrael érdekében kellett Amerikának viselnie.”

És mit kap mindezért Európa cserébe? Az Armageddon fenyegetésén kívül semmit.

Kivéve egyes vezetőit, akik hatalmas pénzeket kapnak a tengeren túlró.. Mint Tony Blair egykori brit miniszterelnök kapott.

Az európaiak – vezetőikkel együtt – akkor cselekednek okosan, ha rákapcsolódnak az orosz/kínai Új Selyemút projektre. Mert a Kelet emelkedik, nem a Nyugat. A Selyemút összekötné Európát az emelkedő Kelettel.

Ha Európának lenne egy kis esze, értelmes vezetése, búcsút venne Washingtontól.

Amennyiben Washingtonnak „hála” kitörne a harmadik világháború, az USA-t és az egész nyugati világot Oroszország és az ő oldalán fellépő Kína elpusztítja.

„De miért teszi lehetővé Európa ezt a forgatókönyvet? Miért viselkedik úgy, mint az őrült amerikai neokonok machinációinak vágóhídjára váró marhák? „

Európának kell átvállalnia a vezetést. Főként a közép-európaiaknak.

Ha Európa megszabadul Washington jármától, van remény az életre. Ha nem, mindannyian halottak vagyunk.

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »