Paul Craig Roberts: „Amerika szavai semmit nem érnek”

Paul Craig Roberts: „Amerika szavai semmit nem érnek”

https://www.paulcraigroberts.org/2018/05/08/americas-word-worthless/

/Kérem az alábbi szöveg olvasásánál kellően rettegni és közben körbenézni, hátha jönnek azok a rendőrök, akik tegnap tétlenül nézték, amint balliberális tüntető csőcselékek a Kossuth téren egyházi vezetőkre támadtak és le is köpték őket../

Paul Craig Roberts professzor, Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, a Wall Street Journal korábbi társszerkesztője reagált Trump elnöknek arra a bejelentésére, hogy az Egyesült Államok felmondja az Iránnal kötött atom megállapodást.

„Most már feladhatunk minden reményt, hogy Trump kampányígéretei a Szíriából való kivonulásról, az Oroszország fennálló kapcsolatok normalizálásáról és amerikai munkahelyek külföldre viteléről bármikor is amerikai politikává válnak. Azzal, hogy nem tartotta tiszteletben az amerikai kormány szavát és otthagyja a nukleáris fegyverek terjesztése tilalmára Iránnal kötött nukleáris megállapodást, amelyet az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Oroszország, Kína és Irán írt alá, Trump elnök bemutatta: rezsimje teljes mértékben a cionista háborús héják kezében van.

Hírdetés

Ez már nyilvánvaló volt, de Amerika megújulása az Iránnal való mesterséges konfliktus világában annak bizonyítéka, hogy az amerikai külpolitika Izrael kezében van. Minderre éppen elég megnézni,  hogyan csúszik-mászik az  AIPEC (Amerikai Izrael Közügyek Bizottsága) lába előtt Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet, vagy megnézni, miként fetreng Mike Pompeo Netanjahu lábainál; megnézni John Bolton neokonzervatív izraeli ügynök, az Egyesült Államok elnökének nemzetbiztonsági tanácsadója  teljes arcát elöntő örömujjongást amiatt, hogy győzött az Iránnal való konfliktuskezelési programja. Valóban: az egész Trump-rezsim olyannyira Izrael lábai előtt fetreng, hogy a Királyok Királya előtt csúszó-mászó barbár törzsnek tűnik.

Washington nagyobb európai vazallusai azt mondták, hogy ragaszkodnak az egyezményhez. Majd meglátjuk, hogy ellen tudnak-e állni a nyomásnak és annak a pénznek, amit rájuk dobnak, hogy megváltoztassák álláspontjukat.

Ez új tesztet jelent Oroszország számára. Vajon az orosz kormány jobban eltűri Irán destabilizálását, mint Szíriáét? Vajon Oroszország elég elszánt lesz ahhoz, hogy megvédje déli oldalszárnyát?”

Zárómondat:

„Vajon Oroszország felébred-e végre és leáll még ennél is veszélyesebb helyzetek magára hozatalában azzal, hogy példátlan határozatlanságot mutat? Ha Putyin nem teszi le szilárdan lábát a földre, valamennyiünket megölnek.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »