Pattanásig feszült a hangulat a röszkei gyűjtőpontnál

Pattanásig feszült a hangulat a röszkei gyűjtőpontnál

Újabb kitörésközeli állapot alakult ki a röszkei gyűjtőpontnál az este, amit az akadályozott meg, hogy négy tranzitjárat is érkezett a helyszínre – számolt be a Hír TV munkatársa 21 órakor.

A gond az, hogy a négy autóbusz csupán kétszáz embert tud elszállítani. Időközben a rohamrendőrök is felsorakoztak. Mindenki fel akart jutni a járművekre, hatalmas lökdösődés alakult ki, volt, akit az orvosi katonai sátorba vittek be, mert megsérült. Mivel mindig van a társaságnak egy-egy hangadója, akik elkezdik buzdítani társaikat, majd szó szerint kitörnek, ordibálnak, összevissza futkosnak, most csupán a rendőri jelenlétnek köszönhető, hogy nem indultak el az éjszakában. A rendőrök azt mondják, egyre nehezebben bírják.

Hírdetés

Azok a migránsok nem akarnak regisztrálni és törnek ki gyűjtőpontról Röszkénél, akik a skandináv államokban akarnak élni. Ma dél körül ismét több száz migráns indult útnak az 5-ös úton Szeged irányába, de a rendőrök végül egy busszal elzárták az útjukat, és visszaterelték őket a gyűjtőpontra. A helyszínen több ellenzéki politikus is megjelent, mint a PM-es Szabó Tímea, illetve Falus Ferenc. A Keleti estére lényegében kiürült. Tekintse meg a szerdai nap korábbi történéseit! »»»


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »