Patrubány: Moszkva nem bombázta Kijevet, mint ahogy tette a NATO Belgráddal – kettős mérce

Magyarok együtt a békéért! címmel rendezett nemzetközi értekezletet a Magyar Békekör a Magyarok Világszövetségének székházában 2014. szeptember 21-én. Megnyitó beszédében Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke felszólította az EU és a NATO vezetőit, hogy hagyjanak fel a kettős mércével, és amint tették Koszovó függetlenségének támogatásával, ismerjék el a kelet-ukrajnai térségben élő oroszok népszavazással kinyilatkoztatott önrendelkezési jogát.

Az értekezlet részvevőit köszöntötte Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, aki megnyitó beszédében párhuzamot vont Koszovó és Novorosszija függetlenedése között.
Micsoda kettős mérce az, tisztelt Európai Unió és tisztelt NATO, hogy Koszovót kórusban ismerték el független államként, és egy cseppet sem aggódtak Jugoszlávia területi épségéért, szuverenitásáért, de ugyanezt megtagadják Novorosszijától és a donbászi oroszoktól? – kérdezte az elnök, majd ezekkel a gondolatokkal folytatta:

Hírdetés

Koszovó elszakadását nem csak politikai nyilatkozatokkal és az új állam elismerésével támogatták, hanem fegyveres beavatkozással is. Annyi különbség van Koszovó és Novorosszija története között, hogy Moszkva nem bombázta még meg Kijevet, mint ahogy megbombázta a NATO Belgrádot. Szétbombázta Jugoszlávia hadügyminisztériumát, és teljesen megbénította katonai erejét ahhoz, hogy Koszovó kiszakadhasson.

Ezért felszólítjuk a NATO-t és az Európai Uniót, hogy haladéktalanul hagyjanak fel a kettős mérce alkalmazásával, és ismerjék el az Ukrajnában élő népek, nemzetek önrendelkezési törekvéseit, jelesül a kelet-ukrajnai, magukat Novorosszijaként népszavazással meghatározó terület és az ott élő nép önrendelkezését.
Ez a Magyarok Világszövetsége részéről egy elvi alapállás, hiszen a Magyarok Világszövetségének alapszabálya kinyilatkoztatja az alapelveket is, és legfontosabb alapelve a népek önrendelkezésének elve.

Az értekezlet teljes felvétele megtekinthető a világhálón, a következő címre kattintva: http://new.livestream.com/accounts/2560855/events/3393715


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »