Patkányok lepték el Queensland népszerű halászfalvait

Patkányok ezrei lepték el Queensland népszerű halászfalvait. Az ausztrál államban hónapok óta küzdenek az elszaporodott patkányokkal és egerekkel – számolt be róla csütörtökön a BBC News.

A rágcsálópopuláció növekedése arra késztette a patkányokat, hogy táplálék után kutatva vándoroljanak a partvidék irányába. A helyi médiajelentések szerint sok példány út közben elhullik.

Residents in this picturesque Queensland town are battling a rat plague, as the rodents die in hordes on the beaches.https://t.co/uIIYJeS0yT

— The Courier-Mail (@couriermail) November 22, 2023

Normantont és a szomszédos Karumbát is ellepték a patkányok, és a helyi lakosság attól tart, hogy ez ártani fog az idegenforgalomnak, mivel a környéket – amely a horgászok és madármegfigyelők paradicsomának számít – sokan keresik fel.

Hírdetés

Egy közösségi médiára feltöltött videó tanúsága szerint a vízen rengeteg patkány teteme sodródik, amelyeket legyek és férgek lepnek el, egy másik felvétel pedig azt mutatja, hogy a patkányok nagy számban úsznak a folyóban.

A szakértők szerint a patkánypopuláció rendkívüli megnövekedését a szaporodásuk számára kedvező nedves időjárás és a bőséges termés okozta. Mivel Queenslandben várhatóan továbbra is marad a nedves időjárás, sokan úgy vélik, hogy a legrosszabb még hátravan.

Queensland és Új-Dél-Wales egyes részein évek óta küzdenek a rágcsálóinvázióval.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »