Pásztor: A vajdasági magyarok a továbbiakban is számíthatnak a magyar kormány támogatására

A vajdasági magyarok továbbra is számíthatnak a Magyar Kormány támogatására, jelentette ki dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kiemelte, marad minden úgy, mint eddig, ugyanis a politikai akarat megvan a határon túli magyarok segítésére. Ugyanakkor elmondta, arra kell koncentrálni, hogy fenntartsuk az eddig létrehozott rendszert. Ami működik, az ezután is fog – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

Hírdetés

A politikus kitért arra is, hogy új támogatottak bevonására, új tartalmak támogatására jelen pillanatban csekélyebb az esély, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz holnap, vagy fél év múlva. Azt viszont aláhúzta, hogy a vajdasági magyarok a továbbiakban is számíthatnak a Magyar Kormány támogatására, ami nem magától értetődő, hanem a Vajdasági Magyar Szövetség hathatós munkájának és az elért eredményeknek a következménye.

Pásztor a Napindító című műsorban elmondta, Orbán Viktor magyar miniszterelnök a tusnádfürdői munkaebéden elismerően szólt a vajdasági magyar párt választási szerepléséről. Jól bicskáztál – idézte Orbán Viktor szavait, hozzátéve, a magyar miniszterelnök ezen kijelentése is bizonyítja, hogy elismeri a Vajdasági Magyar Szövetség munkáját és az elért eredményeket.

Forrás: vajma.info

The post Pásztor: A vajdasági magyarok a továbbiakban is számíthatnak a magyar kormány támogatására appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »