Párttársai is próbálják lebeszélni tervéről Trumpot – úgy tűnik, hiába

Párttársai is próbálják lebeszélni tervéről Trumpot – úgy tűnik, hiába

Donald Trump vizsgálatot indít az állítólagos választási csalások ügyében, annak ellenére, hogy saját pártja is lebeszélné erről. Az elnök szerint több millióan szavaztak törvénytelenül, de bizonyítékokkal nem állt elő. Közben Trump közölte, hogy hamarosan rendelettel fogja korlátozni a bevándorlást.

Donald Trump elnökként sem nyugszik bele, hogy kevesebb szavazatot kapott Hillary Clintonnál, és kizárólag az elektori voksok alapján győzött. Az elnök Twitter-oldalán jelentette be, hogy vizsgálatot kezdeményez az állítólagos törvénytelen szavazatok ügyében, mert szerinte több millióan voksoltak ellenfelére illegálisan.

„Az elnök úr hangot adott a választási csalásokkal és az illegálisan szavazókkal kapcsolatos aggályainak, és fenntartja ezeket, mert általa látott tanulmányokon és bizonyítékokon alapulnak” – erősítette meg Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője.

Hírdetés

Trumpot még republikánus párttársai is arra sürgetik, hogy lépjen túl ezen, hiszen már ő az elnök. A demokraták szerint sincs bizonyíték a csalásokra.

„Úgy tűnik, hogy megkérdőjelezi a saját megválasztásának legitimációját. Mindezt úgy, hogy az elmúlt hónapokban azt ismételgette, hogy milyen óriási győzelmet aratott” – mondta Debbie Wasserman Schultz demokrata képviselő.

Trump első teljes munkanapján kiléptette Amerikát a csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodásból, és elvágta az abortuszt népszerűsítő külföldi szervezetek támogatását. Trump közölte, hogy a bevándorlással kapcsolatos ígéreteit is be fogja tartani, vagyis megépíti a falat a mexikói határra, és szigorúan átvilágítja a muszlim bevándorlókat. Közben az elnök a környezetvédelmi ügynökséget arra utasította, hogy mostantól hallgassanak a klímaváltozásról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »