Párttá alakultak a lúdtalpas percemberek – a hitközség boldog, de Schwartz-Raaberék nem örülnek Gyurcsánynak

Párttá alakultak a lúdtalpas percemberek – a hitközség boldog, de Schwartz-Raaberék nem örülnek Gyurcsánynak

Hivatalosan is döntést hozott a párttá alakulásról tegnapi közgyűlésén a Momentum Egyesület. A párt neve: Momentum Mozgalom – írja az Index a párt sajtóirodájának közleménye alapján.

A közgyűlés az elnöki pozícióra újabb egy évre megválasztotta Fekete-Győr Andrást, négy elnökségi tagnak pedig Soproni Tamást, Orosz Annát, Pottyondy Edinát és Kádár Barnabást.

A Momentum Mozgalom reagált arra, amit a DK szombati kongresszusán róluk mondott Gyurcsány Ferenc. Gyurcsány itt kijelentette: kétségtelen, hogy a Momentum mint ellenzéki párt vetélytársa lett a DK-nak is, de ő örül a megjelenésüknek. Szerinte "kihívás, de lehet, hogy jobb munkára fog ösztönözni bennünket, nem baj ez a demokratikus sokaságnak".

Hírdetés

A Momentum viszont nem örül Gyurcsánynak – áll az új párt közleményében. Azt írják: a baloldal és a jobboldal is válságban van, "nincs szolidaritás a jobboldalon, nincs pozitív nemzetkép a baloldalon". Szerintük az akciójukból egyértelműen látszik, hogy a választóknak valami újra van szükségük, be kell fejezni a rendszerváltást.

Az LMP nyilatkozatban üdvözölte a Momentum Mozgalom párttá alakulását.

Alapvető nemzeti érdeknek tartjuk, hogy minél több, hasonló célokért küzdő politikai szereplő jelenjen meg hazánkban. Különösen fontos, hogy végre alakult egy olyan liberális párt, amelyik nem kötődik a 2010 előtti kormányzati elithez és amelyik nem vette ki a részét abból a kormányzásból, amely Orbán Viktornak kétszer kétharmadot ajándékozott – írta az LMP, és hozzátette: az új formációval lesznek közös céljaik, mint ahogy volt már az olimpiaellenes népszavazáskor is.

(Index – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »