Pártállami reflexek: legutóbb Hatvanban tüntettek ki egy államtitkár elvtársat

Pártállami reflexek: legutóbb Hatvanban tüntettek ki egy államtitkár elvtársat

A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézete az elkészült fejlesztéseinek megünneplésével együtt díjakat is átadott az intézményben, mégpedig a Pro Vita-elismeréseket, ebben az esztendőben három személynek.

Zólyomi Ferencné Kocsis Katalin 43 (!) év után vonult nyugdíjba a hatvani kórházból. Tizenhat éven keresztül szervezte és végezte helyben a tüdőszűrést. Szakmai munkájával érdemelte ki a díjat.

Ugyanilyen elismerést ért el dr. Basa Antal fül-orr-gégész, illetve – tessenek megkapaszkodni – Szabó Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő is. Igen, nem elírás. A pártállamban megszokott módszer szerint a fideszes államtitkár kitüntetést vett át, az indokolás szerint a kórház fejlesztéséért végzett közszereplői tevékenységéért. Szabó Zsoltnak ugyebár ez a munkája, amiért nem a hatvani kórházból 43 év után nyugdíjba vonuló Zólyomi Ferencné korábbi bérezésével megegyező mértékű havi bér üti a markát. Ráadásul a fejlesztések az adófizetők pénzéből, nem pedig a fideszes politikus magánadományából valósultak meg. Ezért is érthetetlen (vagy nagyon is érthető), a politikus kitüntetése.

A rákosista időket idézi az is, ahogy az adóforintokból kitömött Hatvan Online napi szinten ódákat zeng az államtitkárról. Szabó Zsolt – ha valakinek nem lenne ismerős a szürke eminenciás neve – egyike volt az előző ciklus azon fideszes polgármestereinek és képviselőinek, akik szemrebbenés nélkül, jogtalanul vettek fel két helyről is költségtérítést. Plágiumbotrányba is keveredett, ugyanis úgy kérkedett PhD-fokozatával, hogy kiderült, valójában egy felnőttképzés keretében szerzett képesítést, ami a magyar törvények szerint nem jogosít fel a PhD-megjelölés használatára.

Hírdetés

Hatvanban és vonzáskörzetében sokáig élet és halál uraként tartották számon, a beruházásokon keresztül ma is sok mindent ő dönt el a térségben. Idén nyáron párttársai megelégelték a hatalmaskodását, és leváltották a hatvani Fidesz éléről. Ez azonban kizárólag presztízsveszteséggel járt a Kövér László holdudvarába tartozó Szabónak.

(Kuruc.info)

Annyit dolgoznak szegény polgármesterek, hogy még szabadságra sincs idejük elmenni – igaz, a megváltás jobban fizet

A kegyvesztett államtitkár az emlékezőképességét is elhagyta: inkább Orbán az iszlámpárti

Kapóra jött Szabó Zsolt autóbalesete: a Jobbiktól tartván inkább államtitkárát hagyta megpuccsolni a Fidesz


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »