Párt lesz a Mi Hazánk, Dúró Dóra nem adja vissza mandátumát a Jobbiknak

Párt lesz a Mi Hazánk, Dúró Dóra nem adja vissza mandátumát a Jobbiknak

Ma tartja zászlóbontó gyűlését Ásotthalmon a Jobbikból kiváltakat tömörítő Mi Hazánk elnevezésű mozgalom, amelyet Toroczkai László volt jobbikos alelnök, Ásotthalom polgármestere hívott életre miután kizárták a Jobbikból. Tudósítónk jelentése szerint nagyjából 800 ember lehet jelen az eseményen.

Pongrátz András az előtérben
Fotó: Varga Moncsi – Hunhír.info

Az ifjúságot képviselő Bús Árpád volt gyöngyösi képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának volt alelnöke mellett Kós Gyula, Schrötter Tibor és Pongrátz András 56-os hősök is ellátogattak a rendezvényre, amelyen a Mi Hazánk mellett tették le voksukat.

Novák Előd és Toroczkai László. Az utolsó simítások
Fotó: Varga Moncsi – Hunhír.info

Novák Előd, a Jobbik két éve eltávolított alelnöke szerint 51 önkormányzati mandátumot vesztett eddig a Jobbik, de sokan fontolgatják a kilépést, ha a zászlóbontón új párt alakul. Mint fogalmazott, sokan ezt gyászként, szégyenként élik meg.

Hírdetés

Dúró Dóra nem adja vissza mandátumát a Jobbiknak
Fotó: Varga Moncsi – Hunhír.info

Dúró Dóra, a Jobbik-frakcióból kizárt országgyűlési képviselő felszólalásában hangsúlyozta, hogy a nemzetpolitikai érdekeket nem szabad politikai taktikázásnak alárendelni. A trikolór helyét egy zavaros szivárvány vette át – bírálta a Jobbik politikáját, majd kijelentette: mivel ilyen sokan gyűltek össze, kész vállalni az országgyűlési munkát a Mi Hazánk szolgálatában. Szavait állva tapsolták. Mint mondta, egységes, átlátható, koherens értékrend az új párt alapja.

Ennyi embert megbántani, csalódást okozni bűn és önzés volt – fogalmazott Dúró Dóra.

Pongrátz András meglobogtatja a lyukas zászlót, mellette Sziva Balázs, a RomEr énekese
Fotó: Varga Moncsi – Hunhír.info

Pongrátz András jelképesen visszavonta a Jobbiknak alakulásakor átadott 56-os lobogót, s átnyújtotta Toroczkai Lászlónak a lyukas zászlót. Nem felejtendő, hogy néhai Pongrátz Gergely 56-os szabadsághős az 56-os lobogóval indította útjára a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, s halála után most öccse, a szabadságharcban szintén tevékenyen részt vett Pontrátz András úgy ítélte meg, hogy immáron a lyukas zászló letéteményese a Mi Hazánk lesz. Kifejezte abbéli reményét is, hogy ennyi kitérő után ezentúl már tényleg a csak a nemzet lesz az örök érvényű jelszó.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »