Parragh: Mátyás király ideje óta ez a szituáció

„Nem tehetünk mást, tyúklépésekben kell utolérni a jóval fejlettebb nyugat-európai országokat, mert Mátyás király óta lemaradásban vagyunk” – mondta a Magyarország élőben című műsorunkban Parragh László.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról is beszélt, hogy milyen óriási veszteséget jelent az országnak az olimpia rendezésének visszamondása, mert szerinte mi voltunk a legesélyesebbek a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál.

Hírdetés

„Tulajdonképpen nagyjából Mátyás király ideje óta ez a szituáció, legalább ötszáz éve Nyugat-Európa gyorsabban fejlődik, mint Magyarország. Amióta Amerikát felfedezték és az arany ára lement, és az ezüst ára lement, de hát ez egy messzemenő összefüggés. De én azt gondolom, hogy nem tehetünk mást, mint apró lépésekkel, ha úgy tetszik, gyerekként azt mondtuk, hogy tyúklépésekkel megpróbáljuk utolérni a nyugat-európai országokat” – jelentette ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Hír TV-ben.

Arról is beszélt továbbá, hogy lett volna esélye Magyarországnak az olimpiarendezés elnyerésére – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a francia szervezők kinevették a magyarokat a pályázat visszavonása miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »