Parolin bíboros: A Közel-Keleten biztató jelek látszanak, reménykedjünk a tűzszünetben

Parolin bíboros: A Közel-Keleten biztató jelek látszanak, reménykedjünk a tűzszünetben

Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár február 29-én, csütörtökön az Olasz Püspöki Konferencia TV2000 csatornájának nyilatkozva bizakodásának adott hangot a Közel-keleti helyzettel kapcsolatban. „A diplomácia a tűzszünet elérésén dolgozik és a humanitárius segélyek eljuttatásán, ami a legérzékenyebb kérdés.”

A szentszéki államtitkár Ferenc pápa egészségi állapotáról is beszámolt: „A Szentatya jól van, felépült az influenzából. Tegnap találkoztam vele és azt mondta, hogy nincs semmi probléma.”

Pietro Parolin bíboros a Róma közeli Sacrofanóban adott interjút a katolikus televíziónak, a befogadásról és szolidaritásról tartott Cattedra dell’Accoglienza elnevezésű találkozó kapcsán. „Úgy látom, hogy a Közel-Keleten mutatkozik némi remény, abban az értelemben, hogy láttuk, miként dolgozik a diplomácia a fegyverszünet elérésén és a humanitárius segélyek eljuttatásán.

Azt is látom azonban, hogy nehézkes az ügy, nem egyszerű. De legalább megmozdult valami. Reméljük, hogy ez beérik, és valóban sikerül tűzszünetre jutni ezen a sokak által szenvedett területen” – mondta el a szentszéki államtitkár a Közel-keleti konfliktusról.

Hírdetés

Parolin bíboros megnyugtató híreket közölt a pápa egészségi állapotáról, aki február 28-án, szerdán kivizsgálásra ment a Tiberis-szigeti Gemelli kórházba.

– erősítette meg a főpásztor, majd hozzátette: „Én is nagyon jó színben találtam tegnap este, és ő maga is megerősítette ezt.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: TV2000

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »