Parkolási díjat szednének a kétszáz lelkes faluban

Parkolási díjat szednének a kétszáz lelkes faluban

A közelmúltban sok család települt át Szlovákiából a határ innenső oldalára, az utcákon parkoló autóik pedig gyakran akadályozzák az amúgy gyér forgalmat. Csakhogy az önkormányzat ahelyett, hogy az érintettekkel rendezte volna a problémát, minden lakosra érvényes rendeletet fogadott el a parkolási díjról – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora. Így azon autók után is fizetnie kell mindenkinek, amellyel a saját a kapubejárójában áll meg.

Ráadásul a rendelet kihirdetése előtt már felszólító levelet küldtek a helyieknek, hogy amennyiben nem fizetik be a díjat, az ötszörösét fogja kiróni rájuk az önkormányzat.

Piriczki Norbert helyi lakos aláírásgyűjtésbe kezdett a rendelet ellen. A Hír TV Célpont című műsorának azt mondta: a lakosok majd’ felének szignóját össze is gyűjtötte, de az önkormányzat testületi ülésén nem fogadták el az íveket hitelesnek.

Hírdetés

Ennek ellenére a polgármester úgy döntött, egyelőre nem vezetik be ebben a formájában a parkolási díjat, azt „életszerűbbé teszik”, de a díjfizetésről nem mondanak le.

A Hír TV Célpont című műsorának teljes adását itt tekinthetik meg:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »